Vijesti iz hrvatskog tenisa

TRAŽI SE TRENER: Marin Čilić i Jonas Bjoerkman prekinuli suradnju

Hina

foto: Hrvatski teniski savez

foto: Hrvatski teniski savez



ZAGREB – Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić i švedski trener Jonas Bjoerkman prekinuli su međusobnu suradnju koja je trajala 16 mjeseci, objavio je u petak šesti tenisač svijeta u pisanom priopćenju.


»Imali smo odličnih rezultata tijekom tog razdoblja i izgradili sjajan odnos. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi s Jonasom. Želim zahvaliti Jonasu na naporu koji je uložio i poželjeti mu sve najbolje, kako u profesionalnom, tako i u privatnom životu«, stoji u kratkoj izjavi Marina Čilića koji će opširnije o toj temi zasigurno pričati na konferenciji za medije koju je najavio za srijedu 13. prosinca u Zagrebu.


Bjoerkman je za Čilićevog trenera došao nakon Marinovog prekida suradnje s Goranom Ivaniševićem u srpnju prošle godine. Tijekom suradnje s 45-godišnjim Bjoerkmanom Čilić je osvojio prve naslove na turnirima Masters 1000 i ATP 500 serije. Oba trijumfa su bila u 2016. godini, kad je osvojio naslov na Mastersu u Cincinnatiju i podigao pobjednički trofej u Baselu.




Godina na izmaku bila je prva puna u kojoj su se trebali vidjeti rezultati zajedničkog rada. Početak sezone nije bio dobar, jer je Čilić na prvih sedam turnira ostvario svega šest pobjeda, ispao u 2. kolu Australian Opena te poražen u prvom nastupu na turnirima im Masters 1000 serije u Indian Wellsu i Miamiju.


S prijelazom na zemljanu podlogu najbolji hrvatski tenisač počeo je ostvarivati bolje rezultate te je do nastupa na US Openu samo na turniru Rimu zaustavljen prije četvrtfinala, a u Istanbulu je osvojio svoj 17. ATP naslov.


U Roland Garrosu je stigao do četvrtfinala, a najbolje rezultate postigao je na travnatoj podlozi. U Queen’s Clubu je u poražen u finalu od Španjolca Feliciana Lopeza, a u Wimbledonu je stigao do svog drugog Grand Slam finala u karijeri u kojem je poražen od Rogera Federera.


Krajem listopada Čilić se popeo do četvrtog mjesta na ATP ljestvici, što mu je bio najbolji renking u karijeri. Na njemu se zadržao dva tjedna. Imao je priliku dogurati i do trećeg mjesta, ali je na završnom turniru sezone ATP Finalu u Londonu ostao bez ijedne pobjede u tri meča u skupini pa je 2017. završio kao šesti tenisač svijeta, baš kao što je to bio slučaj i godinu dana prije.