Odjeci US Opena

Slavna tenisačica je kažnjena zbog nedoličnog ponašanja. Evo koliko mora platiti

P. N.

foto: Reuters

foto: Reuters

Prije nego je objavljena visina kazne, Williams je, nakon meča, rekla na konferenciji za novinare: "Vidjela sam nekoliko puta kako muškarci prozivaju druge. Ja ovdje ustajem za ženska prava i jednakost. 



Tenisačica Serena Williams morat će platiti 17 tisuća dolara zbog nedoličnog ponašanja u finalu US Opena. Tijekom subotnjeg finala protiv Japanke Naomi Osake, Williams je dobila tri kazne od suca Carlosa Ramosa.


Najprije je dobila upozorenje zbog “coachinga”. Ramos je tvrdio da je primala signale od svog trenera koji je sjedio u gledalištu, na što mu je tenisačica odgovorila: ja ne varam, radije bih izgubila.


Nakon toga, kažnjena je jer je u bijesu slomila svoj reket, a na koncu je kažnjena jer je “verbalno zlostavljala suca”, nazivajući ga lopovom.




Associated Press je objavio da je tenisačica kažnjena s deset tisuća dolara zbog verbalnog zlostavljanja, sa četiri tisuće dolara zbog upozorenja o coachingu te s tri tisuće dolara zbog toga jer je u bijesu slomila reket.


Prije nego je objavljena visina kazne, Williams je, nakon meča, rekla na konferenciji za novinare: “Vidjela sam nekoliko puta kako muškarci prozivaju druge. Ja ovdje ustajem za ženska prava i jednakost. nazvala sam ga lopovom, a on mi je oduzeo gem. Meni se to učinilo seksističkim ponašanjem. Nikad muškarca zbog toga nije kaznio.”