U 36. godini

Senzacija iz Belgije: Kim Clijsters se vraća tenisu

Hina

Kim Clijsters / REUTERS

Kim Clijsters / REUTERS



Bivša najbolja tenisačica svijeta Belgijanka Kim Clijsters (36) vraća se profesionalnom tenisu sedam godina nakon što se umirovila.


Ovo joj je njezin drugi povratak iz mirovine nakon što je pauzirala 26 mjeseci između 2007. i 2009. godine.


»Ne moram ništa dokazivati, ovo je za mene izazov. Posljednjih sedam godina sam bila samo majka. Volim to, obožavam. Ali, voljela sam biti i profesionalna tenisačica. I iskreno, nedostaje mi taj osjećaj. Pa zašto ne bih probala biti oboje,« kazala je 36-godišnja Belgijanka.




Clijster je tijekom karijere osvojila četiri Gland Slam naslova – tri US Opena (2005, 2009, 2010) i Australian Open (2011), a ima i dva Grand Slama u konkurenciji parova. Osvojila je ukupno 41 WTA turnir, te 11 u konkurenciji parova.


U kolovozu 2003. postala je najbolja tenisačica svijeta, a u svibnju 2007. nakon vjenčanja za Briana Lyncha i rođenja njihove prve kćerkice Jade prvi put se odlučila na odlazak u igračku mirovinu. Tenisu se vratila 26 mjeseci kasnije. Posljednji meč je odigrala 2012. godine u drugom kolu US Opena, a izgubila je od Laure Robson.Godinu dana kasnije rodila je sina Jacka, a 2016. i treće dijete sina Blakea.

»Ljubav prema sportu očito i dalje postoji. Ali pitanje jesam li se sposobna vratiti se na razinu na kojoj želim biti. Želim izazvati samu sebe i želim biti ponovno jaka. To je moj maraton«, dodala je Clijsters.