US Open

Petra Martić svladala Latvijku Anastasiju Sevastovu, sada je čeka Serena Williams

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



NEW YORK Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 4. kolo US Opena u New Yorku, ona je u dvoboju 3. kola svladala prošlogodišnju polufinalisticu i 12. nositeljicu Latvijku Anastasiju Sevastovu sa 6-4, 6-3 za sat i 26 minuta.


Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Sevastove i druga pobjeda 28-godišnje Dućanke. I prva je stigla na »grand slam« turniru, prije dvije godine u 3. kolu Roland Garrosa.Ovom pobjedom Martić je osigurala prolazak među 16 najboljih na sva četiri »grand slama« u karijeri.

Susret nije najbolje počeo za našu najbolje rangiranu igračicu, Sevastova je osvojila prva dva gema, no taj »break« za 2-0 joj je ostao i jedini kojega je ostvarila u čitavom dvoboju. Martić je izgubljeni servis vratila odmah u sljedećoj igri, da bi, nakon što je kod 3-4 spasila »break-loptu« Latvijke i poravnala na 4-4 po drugi put u dvoboju oduzela servis suparnici što joj je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.


Martić je nastavila s odličnom serijom i početkom druge dionice oduzevši servis suparnici u prvoj igri, a kada je povela sa 2-0 njezina je serija osvojenih gemova stigla do pet. Mogla je Martić napraviti novi »break« i kod vodstva od 4-2, a kada to nije uspjela jest kod 5-3 kada je Sevastova servirala za ostanak u meču.




Petra Martić u 4. će kolu za suparnicu imati šesterostruku pobjednicu ovog turnira, 38-godišnju Amerikanku Serenu Williams.


Bit će to prvi međusobni dvoboj 28-godišnje Dućanke i 23-trostruke osvajačice »grand slam« turnira.