Ništa od finala

Petra Martić izgubila od Caroline Wozniacki u polufinalu Charlestona

Zlatko Horvat

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



CHARLESTON Petra Martić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Charlestonu. U polufinalu hrvatska tenisačica izgubila sa 6:3, 6:4 od Dankinje Caroline Wozniacki, bivša najbolja tenisačica svijeta. Bio je to njihov šesti međusobni susret i šesta pobjeda Dankinje, koje je sve pobjede ostvarila bez izgubljenog seta.


Ključni trenutak u prvom setu dogodio se u šestoj igri kada je Wozniacki načinila »break« i povela sa 4:2. Do kraja seta mirno je obranila prednost i nakon 40 minuta igre dobila prvu dionicu.Dankinja je i u drugom setu prva došla do prednosti. Kod rezultata 1:1 oduzela je servis svojoj suparnici, a potom povela 3:1. Martić se vratila u osmoj igri izjednačivši na 4:4, ali već u idućem gemu izgubila je svoj servis protiv sjajne danske defenzivke. Wozniacki je potom servirala za meč, Martić je stigla do 30:30, no više od toga nije išlo. Iduća dva poena osvojila je danska tenisačica za finale, u kojem će igrati protiv pobjednice susreta između Amerikanke Madison Keys i Portorikanke Monice Puig.

Amerikanac Ryan Harrison bit će suparnik Ive Karlovića u prvom kolu ATP-a što se igra u Houstonu (zemlja). Div sa Šalate prvo kreće u zemljani dio sezone, ostali čekaju Monte Carlo.