WTA Birmingham

Petra Martić bez četvrtfinala

Hina

Reuters

Reuters

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 45.) nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Birminghamu na travnatoj podlozi, gdje ju je u srijedu u 2. kolu pobijedila Rumunjka Mihaela Buzarnescu (WTA – 30.) sa 4-6, 6-3, 6-2



BIRMINGHAM Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 45.) nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Birminghamu na travnatoj podlozi, gdje ju je u srijedu u 2. kolu pobijedila Rumunjka Mihaela Buzarnescu (WTA – 30.) sa 4-6, 6-3, 6-2.


Za Buzarenscu je to šesto četvrtfinale u ovoj sezoni, a drugo na travi, nakon što je do četvrtfinala stigla i prošloga tjedna u Nottinghamu. Martić je nakon prvog seta bila na korak do proboja u četvrtfinale, međutim pokazalo se da je taj korak bio prevelik za 27-godišnju Dućanku. U drugom i trećem setu naša je tenisačica ostala bez ijedne prilike za ‘break’, dok je Buzarnescu jednom uspjela slomiti servis Martić u drugoj dionici te još dvaput u setu odluke.


Za mjesto u polufinalu Rumunjku čeka obračun s 2. nositeljicom, Ukrajinkom Jelinom Svitolinom, koja je nakon pobjede nad Donnom Vekić u prvom kolu, u drugom nadigrala Francuskinju Cornet sa 6-4, 6-2.




WTA Birmingham – 2. kolo


Magdalena Rybarikova (Slk) – Kristina Mladenović (Fra) 3-6, 6-2, 6-1


Dalila Jakupovic (Slo) – Naomi Osaka (Jap) 6-3, predaja


Mihaela Buzarnescu (Rum) – PETRA MARTIĆ (HRV) 4-6, 6-3, 6-2


Jelina Svitolina (Ukr/2) – Alize Cornet (Fra) 6-4, 6-2