Krema u Londonu

OSMORICA VELIČANSTVENIH Rafael Nadal otkazao »masters«, Borna Ćorić u statusu druge rezerve

Hina

Rafael Nadal/Foto REUTERS

Rafael Nadal/Foto REUTERS

Nažalost, zbog problema s trbušnim mišićem kojega sam osjetio prošloga tjedna u Parizu te zbog ozljede gležnja koju ću morati odstraniti operacijom, prisiljen sam odustati. Nadam se kako ću novu sezonu dočekati potpuno spreman - objavio je Nadal. Na njegovo mjesto upao je Japanac Kei Nishikori



LONDON Trenutačno drugi tenisač svijeta, Španjolac Rafael Nadal u ponedjeljak je otkazao nastup na završnom turniru osmorice najboljih igrača sezone, koji će se igrati u Londonu od 11. do 18. studenoga, zbog ozljede trbušnog mišića.


Nadalovim odustajanjem srpski igrač Novak Đoković, koji se u ponedjeljak vratio na prvo mjesto ATP ljestvice nakon dvije godine, osigurao je da će se zadržati na vrhu na kraju ove kalendarske godine.


– Nažalost, zbog problema s trbušnim mišićem kojega sam osjetio prošloga tjedna u Parizu te zbog ozljede gležnja koju ću morati odstraniti operacijom, prisiljen sam odustati. Nadam se kako ću novu sezonu dočekati potpuno spreman – objavio je Nadal.


Posljednji ovogodišnji susret Nadal je odigrao još početkom rujna kada je u polufinalu US Opena izgubio od Argentinca Juana Martina Del Potra.Nadala će na »mastersu« zamijeniti Amerikanac John Isner. Prije Nadala, od nastupa na »mastersu« još prošloga tjedna odustao je i Del Potro zbog ozljede koljena, a njegovo mjesto zauzeo je Japanac Kei Nishikori.Status prve rezerve sada je preuzeo Rus Karen Hačanov, dok je drugi hrvatski »reket« Borna Ćorić stigao do statusa druge rezerve.

Na »mastersu« bi tako trebali nastupiti Srbin Novak Đoković, Švicarac Roger Federer, Nijemac Alexander Zverev, Južnoafrikanac Kevin Anderson, Hrvat Marin Čilić, Austrijanac Dominic Thiem, Japanac Kei Nishikori i Amerikanac John Isner.