Nastavak niza

Novak Đoković po četvrti put osvojio Rim

Hina

Reuters

Reuters



Novak Đoković je i u nedjelju dokazao da je trenutno najbolji tenisač svijeta pobijedivši u finalu rimskog Mastersa Rogera Federera sa 6-4, 6-3 za 75 minuta, čime je stigao do svog četvrtog trofeja u Foro Italicu.


Đoković je nastavio svoj pobjednički niz u 2015. započet nakon poraza u finalu Dubaija od Federera 28. veljače. Od tada je srbijanski tenisač nanizao već 22 pobjede, što mu je donijelo naslove na turnirima Masters serije u Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu i Rimu. Đokoviću je ovo 53. pobjednički trofej u karijeri iz 76 nastupa u finalima, a 24. trijumf na turnirima Masters 1000 serije, gdje je na vječnoj listi prestigao Federera (23). Ispred njega je još samo Nadal s 27 trofeja.


Đoković je odlučujuću prednost u svom šestom rimskom finalu napravio od osmog gema prvog do trećeg gema drugog seta. Svih pet je otišlo na Đokovićevu stranu, nakon što je u devetom gemu prvog seta spasio break-loptu, prvu uopće u cijelom meču. Gem poslije slomio je Federerov servis i osvojio prvi set, a to je isto ponovio i kad je Švicarac prvi put servirao u drugoj dionici.


Do kraja meča Federer je ostao bez prilike za preokret te tako i u svom četvrtom rimskom finalu ostao bez trijumfa. Federeru je ovo bilo 129. finale u karijeri, a ostao je na 85 naslova.Osim novih 1000 bodova, Đoković je osvojio i pobjednički ček na 628.100 dolara, dok je Federer uz 600 bodova zaradio 308.000 dolara. ATP Rim – finale:Novak Đoković (SRB/1) – Roger Federer (ŠVI/2) 6-4, 6-3