US Open

Naomi Osaka prva Japanka s »grand slam« naslovom

Hina

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Naomi Osaka/Foto REUTERS

Hrvatski tenisač Nikola Mektić nije s Poljakinjom Alicjom Rosolskom uspio osvojiti naslov pobjednika US Opena u mješovitim parovima, bolji od od njih bili su Britanac Jamie Murray i Amerikanka Bethanie Mattek-Sands sa 2:6, 6:3, 11:9



NEW YORK Japanska tenisačica Naomi Osaka pobjednica je US Opena, ona je u finalu posljednjeg ovogodišnjeg »grand slam« turnira sezone svladala Amerikanku Serenu Williams sa 6:2, 6:4. Ovime je 20-godišnja Osaka postala prva japanska igračica koja je osvojila »grand slam« naslov u povijesti, a prije US Opena niti na jednom turniru najviše kategorije nije igrala niti u četvrtfinalu. Legendarna Serena Williams, koja će za 18 dana napuniti 37 godina, tako je ostala na 23 osvojena »grand slam« naslova u pojedinačnoj konkurenciji, jednim manje od Australke Margaret Court. Williams je posljednji naslov osvojila u Melbourneu prošle godine nakon čega je uzela pauzu zbog rođenja kćerke. Na posljednja dva »grand slama« je igrala u finalu, ali u Wimbledonu je bolja bila Njemica Angelique Kerber, a u New Yorku Osaka.


Hrvatski tenisač Nikola Mektić nije s Poljakinjom Alicjom Rosolskom uspio osvojiti naslov pobjednika US Opena u mješovitim parovima, bolji od od njih bili su Britanac Jamie Murray i Amerikanka Bethanie Mattek-Sands sa 2:6, 6:3, 11:9. Mektić, koji će sljedećeg tjedna biti u sastavu hrvatske Davis Cup reprezentacije u polufinalnom dvoboju protiv SAD-a u Zadru nije uspio postati treći hrvatski tenisač u povijesti i treći u ovoj sezoni s naslovom pobjednika u mješovitim parovima. Pavić je osvojio Australian Open s Kanađankom Gabrielom Dabrowskom, a u Roland Garrosu je Ivan Dodig osvojio trofej u paru s Tajvankom Latishom Chan. Mektić i Rosolska su u produženom »tie-breaku« spasili tri vezane meč-lopte, ali ne i četvrtu. Murrayu je ovo četvrti naslov u miksu, a drugi uzastopni u New Yorku, lani je slavio s legendarnom Švicarkom Martinom Hingis, dok je Mattek-Sands stigla do svog trećeg naslova u misku, no prvog na US Openu.


Amerikanci Mike Bryan i Jack Sock osvojili su naslov pobjednika u konkurenciji muških parova na ovogodišnjem izdanju posljednjeg teniskog »grand slam« turnira US Opena u New Yorku, oni su u finalu svladali Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela sa 6:3, 6:1.