Traži se izbornik

NOVAK ĐOKOVIĆ: Goran je logičan izbor za novoga izbornika hrvatske reprezentacije i ja ga podržavam

Zlatko Horvat

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Novak Đoković i Goran Ivanišević

Goran kao izbornik Hrvatske? Prvi glas. Ali Goran je logičan izbor i ja ga podržavam - kaže Novak Đoković. - Goran je taj, a on je odavno trebao biti izbornik - dodaje Nikola Pilić



MADRID Tko će sjesti u izborničku stolicu hrvatske Davis Cup reprezentacije, koju je naprasno morao napustiti Željko Krajan? Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić i igrači zajednički će donijeti odluku.


– Još nismo ni sa kim razgovarali, najprije moramo čuti želje igrača. Imamo plejadu bivših reprezentativaca, primjerice Gorana Ivaniševića, Ivana Ljubičića i Marija Ančića, od kojih Ivanišević radi s Novakom Đokovićem, a Ljubičić s Rogerom Federerom. Stvar prestiža bila bi imati ih na klupi. Međutim, najprije ćemo sjesti s igračima. Razgovori oko izbornika kreću idućeg tjedna – poručila je iz Hrvatske Nikolina Babić, predsjednica HTS-a.


Mario Ančić vrti milijune dolara u investicijskom bankarstvu, ali mogao bi pronaći dva tjedna u godini, možda i samo jedan ako Hrvatska dobije pozivnicu, i preuzeti mjesto izbornika. Ljubičić i Ivanišević morali bi pak konzultirati Federera, odnosno Đokovića. Bilo bi korektno, ipak su kod njih na plaći. Druga je stvar jesu li za zainteresirani. Ljubičić uz trenerski posao ima i menadžersku agenciju, a izbornički posao ipak nije posao od samo tjedan ili dva dana. No, komunikacija bi bila lakša i u njegovu i Goranovu slučaju budući da je s hrvatskim igračima na istim turnirima tijekom godine. Ljubičić je već bio izbornik, kao igrač 2006. godine u dva meča, nakon što se iskomplicirala situacija s nesuđenim izbornikom – Ivaniševićem.




Goran nikad nije bio izbornik, ostaje dvojba da li bi se i on sada hvatao ovoga posla kada Đoković javno govori da s njim želi postati najveći tenisač svih vremena, odnosno prestići Federera i Nadala po broju osvojenih Grand Slam turnira. Osim toga, u HTS-u nema novca, ali zato igrači rade izborniku o glavi da ne bi s njim dijelili madridski financijski kolač, kakav god on bio.


– Goran kao izbornik Hrvatske? Prvi glas. Ali Goran je logičan izbor i ja ga podržavam. Naravno, trebamo sjesti i vidjeti kako to može funkcionirati, ali tu ne bi trebalo biti problema – kaže Novak Đoković.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU