Bivši broj 1

Murray operirao kuk, povratak tek na ljeto

Hina

Vjerujem kako ću ponovo igrati tenis na najvišem nivou,« kazao je Murray



Bivši najbolji tenisač svijeta Andy Murray (30) u ponedjeljak je u Melbourneu operirao kuk i njegov povratak na terene očekuje se tek na ljeto.


»Nisam još završio s igranjem tenisa. Vjerujem kako ću ponovo igrati tenis na najvišem nivou,« kazao je Murray koji je posljednji službeni nastup u 2017. godini imao u Wimbledonu, nakon kojeg je uzeo stanku zbog problema s kukom.


Nadao se da će nastupiti na US Openu, ali je sudjelovanje na posljednjem Grand Slam turniru sezone otkazao dva dana prije početka.




Murray je u svoj raspored kao prvi turnir u sezoni uvrstio Brisbane, gdje je dvaput bio pobjednikom (2012, 2013), ali je otkazao nastup. Proteklog tjedna je nastupio na ekshibicijskom turniru u Abu Dhabiju gdje je izgubio od Španjolca Roberta Bautiste-Aguta (2-6) i već tada je bilo jasno kako se nije posve oporavio od ozljede. Potom je odustao i od Australian Opena, te završio na operaciji.


»Razgovarao sam s liječnicima i optimističan sam. Ukoliko se vratim na 95 posto svojih mogućnost bit će to dovoljno da se borbim na najvišem nivou,« dodao je Murray koji na danas objavljenoj ATP ljestvici zauzima 19. mjesto.


Škotski tenisač je kazao kako će se možda vratiti i prije početka sezone trave, ali naglasivši kako neće žuriti.


»Sasvim sigurno dobro ću razmisliti o broju turnira koje ću igrati. Pokušat ću se koncentrirati na velike turnire, a ne na poziciju na ljestvici,« dodao je.