Novi problemi

LEGENDARNI SPORTAŠ BANKROTIRAO “Zabio je glavu u pijesak, dug je nevjerojatan”

P. N.

Njegovi su odvjetnici tvrdili da ima dovoljno dokaza kako će bivši tenisač dug uskoro platiti, kroz refinanciranje svojih obaveza što je uključivalo i nekretnine na Mallorci vrijedne 6 milijuna eura



Boris Becker je bankrotirao.


Legenda njemačkog sporta, jedan od najvećih tenisača u povijesti i trostruki osvajač Wimbledona tražio je od suda posljednju šansu da plati dug iz 2015., ali je sud odbio.


Kako piše engleski Guardian, sutkinja Christine Derrett, koja se sjeća kako je gledala Beckera dok je igrao, izjavila je da “na žalost, nema uvjerljivih dokaza kako će dug biti plaćen”.




Osim toga, njena ocjena slavnog tenisača vjerojatno odaje i razlog zašto je upao u financijske probleme:


“Becker izgleda kao čovjek s glavom u pijesku”, rekla je.


Zahtjev za bankrot podnijela je banka “Arbuthnot Latham & Co” zbog duga koji im je Becker trebao platiti još 2015. godine.


Boris Becker, Foto: REUTERS


Boris Becker, Foto: REUTERS



Njegovi su odvjetnici tvrdili da ima dovoljno dokaza kako će bivši tenisač dug uskoro platiti, kroz refinanciranje svojih obaveza što je uključivalo i nekretnine na Mallorci vrijedne 6 milijuna eura.


Na opasku odvjetnika kako bi se bankrot mogao odraziti na njegov imidž, sutkinja je odgovorila “Trebao je na to misliti na vrijeme.”


Boris Becker uspješno je kao trener vodio Novaka Đokovića, a uz to često radi i kao TV komentator.