Ženski turnir

Kineskinja Li Na osvojila Australian Open

Hina

Li Na je od danas i najstarija pobjednica Australian Opena s 31 godinom i 334 dana, oborivši rekord Margaret Court iz 1973



MELBOURNE – Kineska tenisačica Li Na osvojila je prvi ovogodišnji Grand Slam turnir Australian Open svladavši u finalu u Melbourneu Slovakinju Dominiku Cibulkovu s 7-6 (3), 6-0.


Ovo je drugi grand slam naslov za Kineskinju, koja je pobijedila na Roland Garrosu, dok je Cibulkova po prvi puta igrala grand slam finale. Treća igračica svijeta Li Na konačno je slavila i u Melbourneu, gdje je u protekle tri godine dvaput gubila u finalu. Odluka je pala u »tie-breaku« prvog seta kada je Kineskinja slomila otpor omalene Slovakinje, koja je i najveće iznenađenje turnira jer je u Melbourne stigla kao 24. tenisačica svijeta bez važnijega naslova, a otići će kao finalistica i 13. na svijetu. Cibulkova je na putu do finala pobijedila četiri tenisačice iz Top 16, uključujući i Mariju Šarapovu, ali se nakon gubitka prvoga seta igra Cibulkove u drugom potpuno raspala.


Li Na je od danas i najstarija pobjednica Australian Opena s 31 godinom i 334 dana, oborivši rekord Margaret Court iz 1973.




U muškom finalu u nedjelju igraju Španjolac Rafa Nadal i Švicarac Stanislas Wawrinka.