Doček u Zagrebu

KRAJAN ODUŠEVLJEN ‘Dizala se na svaki poen i nevjerojatno je da predsjednica države to radi!’

Zlatko Horvat

Izbornik Željko Krajan i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s povijesnom "salatarom"/Foto REUTERS

Izbornik Željko Krajan i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s povijesnom "salatarom"/Foto REUTERS

Svi smo joj zahvalni što je s nama provela ovaj povijesni vikend – kaže izbornik naše Davis Cup reprezentacije



LILLE Feštalo se na terenu, feštalo se u svlačionici. Konferencija za medije također je protekla u odličnoj atmosferi. Kako i neće, ne postaje se svaki dan svjetski prvak.


– U devet setova dečki nisu izgubili set. Ovo je jedna od najboljih momčadi koje smo imali, pravi Dream Team. Sedam sam godina s njima i znam što mogu. Ostvarili su nešto veliko, nešto nevjerojatno. Međutim, da nismo vjerovali, ne bismo to i ostvarili. Moram zahvaliti igračima na njihovom vremenu. Nismo uspjeli 2016. godine, ali vjerovali smo, znajući da imamo kvalitetu, da samo moramo ostati zajedno. I uspjeli smo. Treba čestitati momcima. Izdvojili su dva mjeseca sezone, čak im se i financijski ne isplati, ali odigrali su za ponos, za svoju zemlju. Skupili su se i ostvarali smo veliki rezultat. Francuzi nisu bili u punom sastavu, ali to je njihov problem. Ovo je povijesni rezultat, ostvaren pred ovim mnoštvom, pred 24 tisuće ljudi. Ostat ćemo zapisani u povijesti i Hrvatska će se dugo spominjati. Francuska je dala sve od sebe, ali nisu imali puno šansi, u tri meča nismo izgubili servis, što pokazuje našu dominaciju – govorio je izbornik Željko Krajan.


HTS je ostao bez Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu, na kojem su se odgajali brojni mladi igrači, uključujući Marina Čilića. O nacionalom stadionu nogometaša sve se češće govori, ali nužan je i teniski centar.




– Bilo bi lijepo da ovo bude poticaj za to. U Zadru se zahvaljujući Davis Cupu napravio nacionalni centar za tu regiju. Bilo bi lijepo da se napravi nešto u Osijeku, ali bilo bi lijepo da mali centar osvane i u Zagrebu. Ne zbog nas, ovi dečki se dobro snalaze, već zbog mladih igrača. Tada bi put njihova sazrijevanja bio puno lakši.


Naslov će se braniti dogodine u Madridu. Hoće li sastav biti isti?


– Najprije treba ovo proslaviti. Poslije ćemo svi sjesti i razgovarati. Ali, zašto ne bismo ostali u istom sastavu? Imamo šansu opet napraviti dobar rezultat, ali ima vremena za razmišljanja o tome. Vidjet ćemo kako će fukcionirati novi sustav. Malim savezima nije bilo lako, čak ni s finalom 2016. godine nismo zaradili ništa da bi Savez pomogao mladim igračima. Vjerujem da bi novi sustav trebao donijeti više.


Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović tri je dana iz svečane lože bodrila hratske tenisače. Poslije trijumfa slikala se s njima na pobjedničkom postolju.


– Predsjednica je bila uz nas od prvoga dana. Dizala se na svaki poen i nevjerojatno je da predsjednica države to radi. Svi smo joj zahvalni što je s nama provela ovaj povijesni vikend – kaže Krajan.