Mlada hrvatska tenisačica

Jana Fett poražena u finalu juniorskog Australian Opena

Hina

Ovaj je rezultat nadmašio sva moja očekivanja, nisam ni sanjala da ću igrati u čuvenoj Rod Laver Areni«, kazala je Fett, koja u finalu nije imala izgleda protiv četvrte nositeljice



MELBOURNE/ZAGREB – Mlada hrvatska tenisačica Jana Fett poražena je u finalu juniorskog Grand Slam turnira Australian Opena u Melbourneu od Ruskinje Elizavete Kuličkove sa 6-2, 6-1 u dvoboju koji je trajao sat vremena.


Već drugu godinu zaredom hrvatski tenis ima predstavnicu u finalu juniorskog Ausralian Opena, ali 17-godišnja Vrbovčanka nije ponovila uspjeh Ane Konjuh, koja je lani osvojila Melbourne. Unatoč porazu, Fett nije bila nimalo razočarana svojim nastupom u Australiji jer je kao tek 46. juniorka svijeta postigla rezultat iznad svojih očekivanja.


»Ovo je bio velik tjedan za mene, očekivala sam da bih u najboljem slučaju mogla doći do četvrtfinala. Ovaj je rezultat nadmašio sva moja očekivanja, nisam ni sanjala da ću igrati u čuvenoj Rod Laver Areni«, kazala je Fett, koja u finalu nije imala izgleda protiv četvrte nositeljice.




»Žao mi je što nisam odigrala bolje, iako sam dala sve od sebe. Servis me u finalu nije služio najbolje, a i nisam se dobro kretala kao u prijašnjim mečevima. Mislim da je u pitanju bio pritisak, ipak je to bio moj prvi Grand Slam finale«, kazala je Jana, koja će se sada više okrenuti nastupima u profesionalnoj konkurenciji.


»Igrati ću turnire nagradnog fonda 10.000 i 25.000 dolara, no neću napustiti juniorsku konkurenciju. Ovo godine planiram igrati sve Grand Slam turnire«, najavila je još jedna velika nada hrvatskog tenisa.