ATP Los Cabos

Ivo Karlović protiv Eliasa Ymera

Hina

Reuters

Reuters



U sljedećem tjednu na programu su tri ATP turnira, dva na tvrdoj podlozi (Washington, Los Cabos) i jedan na zemlji (Kitzbuehel), a od hrvatskih tenisača u akciji će biti samo 39-godišnji Ivo Karlović na turniru u meksičkom Los Cabosu, gdje je prije dvije godine osvojio posljednji od svojih osam naslova.


Karlović je u ovom trenutku na 117. mjestu pojedinačne ATP ljestvice i za suparnika u 1. kolu turnira ima 22-godišnjeg Šveđanina Eliasa Ymera, koji se nalazi na 111. poziciji. U njihovom jedinom prijašnjem dvoboju, odigranom 2015. godine u 1. kolu Wimbledona, Karlović je slavio u četiri seta.


Uspije li pobijediti Ymera Karlović će u 2. kolu igrati protiv Francuza Adriana Mannarina (ATP – 26.), koji je kao četvrti nositelj turnira slobodan u 1. kolu.




Prvi nositelj u Los Cabosu je Argentinac Juan Martin del Potro, a drugi je Talijan Fabio Fognini.


Bodovima i novčanim nagradama najbogatiji turnir u sljedećem tjednu je onaj iz serije ATP 500 koji se igra u Washingtonu, na kojem je branitelj naslov, a ujedno i prvi nositelj, Nijemac Alexander Zverev, dok će s dna ždrijeba krenuti 2. nositelj, Amerikanac John Isner. Pobjednik Citi Opena zaradit će 500 bodova i 384.120 USD.


Na turniru u Washingtonu igrat će i nekadašnji prvi igrač svijeta, Britanac Andy Murray, kojemu će to biti treći nastup u 2018. godini, nakon što je poražen u 1. kolu turnira u londonskom Queen’s Clubu i došao do 2. kola u Eastbourneu. U Washingtonu će mu suparnik u prvom kolu biti 77. tenisač svijeta, Amerikanac Mackenzie McDonald.


Na turniru sa zemljanom podlogom u austrijskom Kitzbuehelu prvi je nositelj i najveća domaća uzdanica Dominic Thiem, dok je drugi nositelj Nijemac Philip Kohlschreiber, koji brani prošlogodišnji naslov.