ATP Newport

Indijac Ramanathan i Amerikanac Johnson u finalu

Hina

Reuters

Reuters



Indijac Ramkumar Ramanathan i Amerikanac Steve Johnson probili su se u finale ATP turnira u Newportu, posljednjeg u ovoj sezoni koji se igra na travnatoj podlozi, tako što su u subotnjim polufinalnim dvobojima pobijedili Amerikanca Tima Smyczeka, odnosno Španjolca Marcela Granollersa.


Ramkumar Ramanathan je nadigrao Smyczeka sa 6-4, 7-5 i u nedjelju može postati prvi Indijac nakon Leandera Paesa s pobjedničkim trofejom u pojedinačnoj konkurenciji na ATP turnirima. Paes je prije 20 godina upravo u Newportu osvojio svoj jedini pojedinačni naslov, a svoju je tenisku karijeru izgradio kao jedan od najboljih igrača parova u povijesti.


Ramanthan je prvi Indijac u finalu nakon Somdeva Devvarmana, koji je bio finalist u Johannesburgu 2011., a 23-godišnjak iz Chennaija je kao 161. igrač svijeta najniže rangirani sudionik finala na ATP turnirima u 2018. godini.




Steve Johnson je u polufinalu za 68 minuta nadigrao Marcela Granollersa sa 6-3, 6-3 i ima priliku doći do četvrtog naslova u karijeri, a drugog u ovoj sezoni u kojoj je već slavio na turniru u Houstonu.


ATP Newport – polufinale


Steve Johnson (SAD/3) – Marcel Granollers (Špa) 6-3, 6-3Ramkumar Ramanathan (Ind) – Tim Smyczek (SAD) 6-4, 7-5