Fed Cup

Hrvatske tenisačice protiv Italije za kvalifikacije za finalni turnir Fed Cupa

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

TALLIN Tenisačice Hrvatske i Italije u subotu će se od podneva boriti za jedno od dva mjesto u doigravanju koje donosi mogućnost plasmana u kvalifikacije za finalni turnir Fed Cupa 2021., a za drugo će se boriti Ukrajina i Estonija, koja je u posljednjem kolu pobjedom 2-1 nad Austrijom osvojila drugo mjesto u grupi B turnira Prve skupine Euro-afričke zone u Tallinnu.    Hrvatska je do doigravanja stigla unatoč porazu 0-3 od Ukrajine. U prvom pojedinačnom meču je Dajana Jastremska (WTA – 26.) nadigrala Leu Bošković (WTA – 300.) sa 6-4, 6-4, a potom je Elina Svitolina (WTA – 4.) svladala Janu Fett (WTA – 234.) sa 6-3, 3-6, 6-1 i tako donijela Ukrajinkama drugi, pobjednički bod.

U igri parova izbornica Iva Majoli dala je priliku 17-godišnjakinjama Antoniji Ružić i Tari Wurth koje su poražene sa 6-4, 6-3 od Marte Kostjuk i Katarine Zavacke.


U Tallinnu za reprezentaciju Italije nastupaju Jasmine Paolini (WTA – 94.), Camila Giorgi (WTA – 100.), Giulia Gatto-Monticone (WTA – 148.), Martina Trevisan (WTA – 151.) i Elisabetta Cocciaretto (WTA – 153.).


Pobjedničke reprezentacije iz subotnjih dvoboja plasirat će se u ovogodišnje doigravanje za plasman u kvalifikacije za finale Fed Cupa 2021., zajedno sa još šest reprezentacija s turnira Prve skupine u zonskim natjecanjima. U tom će doigravanju sudjelovati i osam poraženih reprezentacija iz ovogodišnjeg doigravanja koje je upravo u tijeku.




Doigravanje je na rasporedu u travnju ove godine. 


HRVATSKA – UKRAJINA 0-3


Dajana Jastremska (Ukr) – Lea Bošković (Hrv) 6-4, 6-4Elina Svitolina (Ukr) – Jana Fett (Hrv) 6-3, 3-6, 6-1Marta Kostjuk / Katarina Zavacka (Ukr) – Antonia Ružić / Tara Wurth (Hrv) 6-4, 6-3