Španjolski izbornik

Hrvatska je oslabljena u Madridu, nedostajat će joj Marin Čilić

Hina



MADRID Španjolski teniski izbornik Sergi Bruguera rekao je u nedjelju navečer kako je Hrvatska, s kojom će Španjolska igrati u srijedu u Madridu na Davis Cupu, bitno oslabljena izostankom ozlijeđenog Marina Čilića.


Španjolska se nalazi u skupini s Hrvatskom kojoj nedostaje Čilić, te Rusijom za koju je nastup otkazao njen najbolji tenisač Danil Medvjedev zbog iscrpljenosti.


»Loše je kada ne možeš računati na najbolje igrače. Rusi mogu nadoknaditi izostanak Medvjedeva, premda je on veliko ime, jer su njihovi ostali igrači na sličnoj razini. Na Rusiju to neće toliko utjecati«, izjavio je Bruguera na konferenciji za medije u Madridu.




»No izostanak Čilića će imati puno veći utjecaj na Hrvatsku. Ona će znatno teže nadoknaditi njegov izostanak«, dodao je Bruguera.


Umjesto Čilića će igrati 21-godišnji Borna Gojo, kao drugi igrač reprezentacije. Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić, 17. na ATP ljestvici, u srijedu će odmjeriti snage s najboljim igračem svijeta Rafaelom Nadalom.


»Nadal se osjeća jako dobro. Htio je ovaj tjedan ući u polufinale ATP-a u Londonu, no nije uspio, no sada je spreman te jako motiviran za Davis Cup, posebno jer će igrati u Madridu«, rekao je Bruguera.Nadal je došao iz Londona u Madrid u subotu, a u nedjelju je trenirao na središnjem terenu gdje će u utorak nastupiti protiv Rusije pa u srijedu protiv Hrvatske.

Bruguera je dodao je kako je novi format Davis Cupa, prema kojem će se 18 reprezentacija natjecati tjedan dana u madridskoj dvorani Caja Mágica (Čarobna kutija), dobar.


»Većina velikih igrača ima šansu sudjelovati što nije bio slučaj u starom formatu«, zaključio je španjolski izbornik.