Navijačica

Grabar Kitarović: ‘Naši dečki zaslužuju sve čestitke, navijali smo i nadali se do zadnjeg poena’

Ivana Vaupotić

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović s hrvatskom reprezentacijom susrest će se danas, na svečanom prijemu na Pantovčaku / Foto Denis LOVROVIĆ

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović s hrvatskom reprezentacijom susrest će se danas, na svečanom prijemu na Pantovčaku / Foto Denis LOVROVIĆ

Našim dečima svi moramo čestitati na svemu što su postigli. Mislim da nitko od nas ne treba biti razočaran. Ako gledamo geografski i kroz broj stanovnika, nismo velika zemlja. Međutim, imamo sjajne sportaše kojima treba čestitati na rezultatima koje postižu – dodala je predsjednica RH



ZAGREB – Čim je završila svečana ceremonija dodjele priznanja sudionicima Davis Cupa, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović spustila se iz svečane lože i krenula prema sredini terena. Tamo je pojedinačno čestitala svim članovima reprezentacije Argentine.


– To je bila moja želja. Smatram da je korektno i sportski pružiti ruku suparniku koji je ovom prilikom bio bolji od nas. Argentinci su sjajno raspoloženi, a bilo im je jako drago kada sam im došla čestitati. Rekli su mi da cijene tu gestu – rekla je predsjednica RH nakon susreta s Danielom Orsanicem, Juanom Martinom Del Potrom, Federicom Delbonisom, Leonardom Mayerom i Guidom Pellom.


S hrvatskom reprezentacijom susrest će se danas, na svečanom prijemu na Pantovčaku.




– Netko me pitao jesam li rekla nekoliko utješnih riječi našim dečkima. Nisam, niti namjeravam, jer mislim da ih ne treba tješiti. Davis Cup je svjetsko prvenstvo u sportu koji je izuzetno raširen. Prema tome, nastup u finalu je veliki uspjeh. Našim dečima svi moramo čestitati na svemu što su postigli. Mislim da nitko od nas ne treba biti razočaran. Ako gledamo geografski i kroz broj stanovnika, nismo velika zemlja. Međutim, imamo sjajne sportaše kojima treba čestitati na rezultatima koje postižu – dodala je predsjednica RH.


Nakon što je Del Potro preokrenuo meč protiv Čilića, dio gledatelja napustio je Arenu Zagreb. No, predsjednica RH uživo je pratila cijeli teniski maraton.


– Navijali smo i nadali se do zadnjeg poena. Argentinci su imali malo više živaca i sreće, ali ja sam beskrajno ponosna na naše tenisače. Imam jednu ozljedu ramena i bilo mi je dosta teško pratiti oba meča, ali izdržala sam. Mogu si zamisliti koliko je teško bilo našim tenisačima na terenu – objasnila Kolinda Grabar-Kitarović.


Prema njenim riječima, zajedništvo hrvatskih navijača u Areni izgledalo je impresivno, a zrnce utjehe ponudilo je podrijetlo argentinskog izbornika Daniela Orsanica.


– Moram reći da sam ponosna na to. Možemo reći da je jedna komponenta Hrvatske pobijedila. Ovdje su presudile nijanse, a taj segment je ovoga puta bio na strani Argentine – zaključila je predsjednica RH.