ATP Dubai

Federer u polufinalu zaustavio Ćorića nakon 57 minuta igre

Hina

Reuters

Reuters

Hrvatski tenisač 18-godišnji Borna Ćorić, koji je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju svladao trećeg tenisača svijeta Andyja Murrayja, u petak je u polufinalu poražen od nauspješnijeg tenisača u povijesti Švicarca Rogera Federera sa 2-6, 1-6 nakon 57 minuta igre. Federer me je potpuno nadigrao, rekao je Ćorić



DUBAI – Hrvatski tenisač 18-godišnji Borna Ćorić, koji je u četvrtfinalu ATP turnira u Dubaiju svladao trećeg tenisača svijeta Andyja Murrayja, u petak je u polufinalu poražen od nauspješnijeg tenisača u povijesti Švicarca Rogera Federera sa 2-6, 1-6 nakon 57 minuta igre.


U prvom gemu meča Ćorić je imao priliku za »break«, ali Federer se je izvukao, a potom je oduzeo servis hrvatskom igraču i poveo 3-0. Ćorić uspijeva vratiti izgubljeni servis, ali Federer sa dva nova »breaka« dobija prvi set.


U drugom setu Ćorić više nije pronašao način kako ozbiljnije zaprijetiti Federeru, koji u svojoj kolekciji ima 17 grand slam turnira. No, mladi hrvatski tenisač svejedno ima puno razloga za zadovoljstvo nastupom u Dubaiju.




 U turnir je ušao kao »sretni gubitnik«, a dan ranije priredio je veliko iznenađenje pobijedivši finalista ovogodišnjeg Australian Opena Britanca Andyja Murrayja 6-1, 6-3, čime je po drugi puta u karijeri ušao u polufinale na ATP turnirima. Isti uspjeh ostvario je prije četiri mjeseca na turniru u Baselu, gdje je u četvrtfinalu nadigrao Španjolca Rafaela Nadala, osvajača 14 grand slam naslova.


Mladi hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić nakon polufinalnog poraza na ATP turniru u Dubaiju od nauspješnijeg igrača u povijesti Švicarca Rogera Federera sa 2-6, 1-6 izjavio je kako za taj poraz nije kriv umor, već ga je Federer potpuno nadigrao.


»Već jučer sam se malo fizički mučio, ali me nosio adrenalin tako da sam danas bio prilično umoran. No, to nije opravdanje za poraz. Federer me je potpuno nadigrao, bez sam bez šanse«, izjavio je Ćorić, a zatim se osvrnuo na svoj cjelokupni nastup u Dubaiju gdje je prvo u nedjelju izgubio od nepoznatog Francuza Fabricea Martina u posljednjem kolu kvalifikacija da bi dobio novu priliku kao »lucky loser« zbog odustajanja Nijemca Philippa Kohlschreibera i stigao do polufinala deklasiravši pritom trećeg igrača svijeta, Britanca Andyja Murraya sa 6-1, 6-3.


»Nakon što sam u nedjelju u zadnjem kolu kvalifikacija odigrao svoj najlošiji meč u zadnjih godinu dana, samo sam želio otići doma malo se odmoriti, a onda mi se otvorila nova prilika. I u 1. kolu glavnog turnira sam bio blizu poraza, a u 2. pogotovo jer sam gubio 4-1 u trećem setu s duplim ‘breakom’ da bi protiv Murraya odigrao stvarno odličan meč i dobio ga«.


Ćorić je tako već odmjerio snage s trojicom od četvorice najboljih tenisača na svijetu u posljednjih 10 godina, osim protiv Murraya i Federera, protiv kojih je igrao u Dubaiju u četvrtak i petak, naš je maldi as u listopadu prošle godine na turniru u Baselu pobijedio Španjolca Rafaela Nadala, osvajača 14 grand slam naslova.


Da bi kompletirao »kolekciju« nedostaje mu još odigrati susret protiv prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića, a priliku za to imat će već sljedećeg tjedna kada će se u Kraljevu igrati dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa.


Kako će Ćorić i Đoković gotovo sigurno biti prijavljeni kao prvi igrači svojih reprezentacija, njihov međusobni dvoboj mogao bi se igrati kao prvi na programu u nedjelju, ako ukupni pobjednik neće biti poznat već nakon subotnjeg susreta parova.


»Bilo bi lijepo već sljedećeg tjedna u Kraljevu zaokružiti ‘Veliku četvorku’, ali ako i ne dođe do mog susreta s Đokovićem tamo, on će se dogoditi prije ili kasnije«, zaključio je Ćorić.


U finalu ATP turnira tenisača u Dubaiju igrat će prva dva igrača svijeta, Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer.


Đoković je nadigrao Čeha Tomaša Berdycha sa 6-0, 5-7, 6-4.


Bit će to 37. međusobni dvoboj Federera i Đokovića, a Federer u ukupnom omjeru vodi sa 19-17.


Federer je branitelj naslova u Dubaiju, a u subotu će protiv Đokovića pokušati po sedmi put osvojiti ovaj turnir, dok je Đoković tri puta dosada bio pobjednik u Dubaiju, a u subotu »lovi« svoj 50. naslov u karijeri.


POLUFINALE:


 Novak Đoković (Srb/1) – Tomaš Berdych (Češ/4) 6-0, 5-7, 6-4


 Roger Federer (Švi/2) – BORNA ĆORIĆ (HRV) 6-2, 6-1