Osmo finale u karijeri

Donna Vekić u finalu WTA Nottinghama nakon sjajne pobjede nad Tatjanom Marijom

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

NOTTINGHAM Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u finale WTA turnira u Nottinghamu nakon što je u polufinalu pobijedila njemačku tenisačicu Tatjanu Mariju sa 5-7, 6-0, 6-0. Za Vekić će to biti drugo finale u Nottinghamu, te ukupno osmo u karijeri.

Do sada je osvojila dva turnira. Prvi 2014. u Kuala Lumpuru, a drugi prije dvije godine upravo u Nottinghamu.


Zanimljivo, Vekić je već treću godinu u nizu igrala u polufinalu Nottinghama stigavši do drugog finala u ovom gradu.


Prije dvije godine je u polufinalu pobijedila Čehinju Luciju Šafarovu, a potom u finalu i domaću igračicu Johannu Kontu, osvojivši drugi turnir u karijeri. Prošle godine je ponovo stigla do polufinala, no ovoga puta Konta joj je uzvratila za poraz od godinu dana ranije.




Ove godine 22-godišnja Osječanka je u polufinalu bila bolja od 56. igračice svijeta. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice koja je bila bolja i lani u Hobartu.


U prvom setu gledali smo izjednačenu igru, a ključni trenutak dogodio se kod rezultata 5-5 kada je Maria načinila break za 6-5, a potom osvojila i idući gem za 7-5 u prvom setu.Vekić je sjajno uzvratila i u drugom setu nije ispustila niti jedan gem dobivši set 6-0 za 34 minute.

S odličnom igrom nastavila je i u odlučujućem, trećem setu. Povela je 5-0 uz dva oduzeta servisa, no tada je kiša prekinula meč. Pauza je trajala nešto više od pola sata, a nakon što su se igračice vratile na teren, Vekić je osvojila i šesti gem.


Za Vekić će to biti osmo finale u karijeri, a do sada je osvojila dva turnira. Prvi 2014. u Kuala Lumpuru, a drugi prije dvije godine u Nottinghamu.


U finalu će igrati protiv bolje iz susreta između Francuskinje Caroline Garcije i Amerikanke Jennifer Brady.