ATP Indian Wells

Đokovića objasnio zašto je opet izgubio od Kyrgiosa

Hina

Teško je pročitati njegove servise, nekada servira i preko 225 kilometara na sat po 'T liniji', a onda pogodi servis po širini. Često mijenja ritam i teško je prilagoditi se, rekao je Đoković



Srpski tenisač Novak Đoković završio je u srijedu svoj nastup na turniru iz Masters serije u Indian Wellsu gdje ga je u osmini finala sa 6-4, 7-6 (3) pobijedio Australac Nick Kyrgios, a nakon meča je kazao da ne žali puno zbog poraza nakon što je ovaj turnir osvajao tri puta.


»Niz pobjeda koji imam je bio nevjerojatan i ponosan sam na to, ali jednom je morao doći kraj. Ne žalim mnogo zbog toga«, rekao je drugi tenisač svijeta koji je u četiri godine tri puta osvajao naslov u Indian Wellsu.


Kao jedan od razloga za poraz naveo je i činjenicu da mu je australski tenisač rano uzeo servis.




»Teško je pročitati njegove servise, nekada servira i preko 225 kilometara na sat po ‘T liniji’, a onda pogodi servis po širini. Često mijenja ritam i teško je prilagoditi se. Ne oklijeva ni na drugom servisu, nije napravio mnogo dvostrukih pogrešaka«, rekao je Đoković.


»Kao i nedavno u Acapulcu gdje sam poražen, servirao je izuzetno dobro, nisam uspio vratiti puno loptica u teren. Izuzetno je agresivan, napada na prvi, ali često i na drugi servis. Teško je igrati protiv njega«, dodao je.


S druge strane, Kyrgios ističe da druga pobjeda u isto toliko međusobnih susreta potvrđuje da prvi put nije bila slučajnost.


»Dobar je osjećaj pobijediti, jer sam tako pokazao da pobjeda u Acapulcu nije bila slučajnost. Znao sam koja je moja taktika i drago mi je što sam ponovo uspio da je provedem«, ocijenio je Australac. koji će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarca Rogera Federera koji je u dva seta, sa 6-2, 6-3 pobijedio Španjolca Rafaela Nadala.


Švicarac je u 36. susretu protiv Španjolca slavio nakon sat vremena igre i osam minuta. To je ujedno treća uzastopna pobjeda Federera nad Nadalom.


«Dobar je osjećaj slaviti u zadnja tri susreta. Međutim, očito je da ne mogu dugo slaviti. Moram se vratiti u igru«, kazao je Federer koji je do sada protiv Kyrgiosa igrao jednom, 2015., i tada je Australac bio bolji.


Indian Wells, tenisači, osmina finala:Pablo Carreno (Špa/21) – Dušan Lajović (SRB) 6-4, 7-6 (5)Pablo Cuevas (URU/27) – David Goffin (BEL/11) 6-3, 3-6, 6-3Stan Wawrinka (Švi/3) – Yoshihito Nishioka (Jap) 3-6, 6-3, 7-6 (4)Dominic Thiem (AUT) – Gaël Monfils (FRA) 6-3, 6-2Jack Sock (SAD/17) – Malek Jaziri (TUN) 4-6, 7-6 (1), 7-5Kei Nishikori (Jap/4) – Donald Young (USA) 6-2, 6-4Roger Federer (Švi/9) – Rafael Nadal (Špa/5) 6-2, 6-3Nick Kyrgios (AUS/15) – Novak Đoković (SRB/2) 6-4, 7-6 (3) Parovi četvrtfinala –Pablo Carreno (Špa/21) – Pablo Cuevas (URU/27)Stan Wawrinka (Švi/3) – Dominic Thiem (AUT)Jack Sock (SAD/17) – Kei Nishikori (Jap/4)Roger Federer (ŠVI/9) – Nick Kyrgios (AUS/15)