Bivši broj jedan

Đoković prekinuo suradnju s dugogodišnjim trenerom i cijelim stožerom

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Bivši broj jedan, ove je godine slavio samo na turniru u Dohi, dok je na ostalima gubio



Srpski tenisač Novak Đoković objavio je u petak da prekida suradnju s trenerom Marianom Vajdom i sa cijelim stožerom kako bi poboljšao svoje rezultate.


Trenutačno drugi na ATP ljestvici, Đoković je radio s Vajdom, bivšim slovačkim tenisačem, zadnjih jedanaest godina, od lipnja 2006. Đoković je odlučio promijeniti i kondicijskog trenera Gebharda Gritscha te fizioterapeuta Miljana Amanovića.


Bivši broj jedan, ove je godine slavio samo na turniru u Dohi, dok je na ostalima gubio.




»Beskrajno hvala svima na deset godina prijateljstva, odanosti, profesionalizma i posvećenosti mojim ciljevima u karijeri. Bez njihove potpore ne bih ostvario ovako velike rezultate u tenisu.


Svjestan sam da su živjeli za mene i da su sve podređivali mojim uspjesima i ostvarenju mojih snova. Nije ovo bila laka odluka, ali zajedno smo osjetili da nam je potrebna promjena. Veoma sam zahvalan i ponosan na naš odnos i neraskidivu vezu koju smo izgradili tijekom godina, zasnovanu na ljubavi, poštovanju i razumjevanju«, navodi Novak Đoković na svojim stranicama.


Dodao je da vjeruje da će ova »šok terapija« pridonijeti boljim rezultatima.


»Želim nastaviti podizati razinu svoje igre i snage i to je proces koji traje. Stvarno uživam u tenisu. Imam osjećaj kao da počinjem sve iz početka i sviđa mi se ovaj izazov«, objasnio je svoju odluku Đoković.