U problemima

Đoković pred porazom: Kiša u Wimbledonu spriječila veliku senzaciju

Hina

Reuters

Reuters



Kiša u Wimbledonu u petak navečer možda je spriječila veliku senzaciju u 3. kolu turnira tenisača jer je branitelj naslova i prvi igrač svijeta Novak Đoković prije prekida izgubio prva dva seta od Amerikanca Sama Querreya, 28-godišnji Amerikanac dobio je prvi set sa 7-6 (6), a drugi sa čak 6-1 prije no što je kiša potjerala igrače u svlačionicu, pa će dvoboj biti nastavljen u subotu.


Đoković je tri puta u karijeri osvojio Wimbledon, 2011., 2014. i 2015. godine, a aktualni je pobjednik sva četiri »grand slam« turnira, pobijedio je lani u Wimbledonu i US Openu, te ove godine u Australiji i Roland Garrosu, ima niz od 30 pobjeda zaredom na najvećim turnirima, posljednji koji ga je svladao je Švicarac Stan Wawrinka u finalu prošlogodišnjeg Roland Garrosa.


Posljednji put Đoković je izgubio u prvom tjednu nekog »grand slam« turnira još u Roland Garrosu 2009. godine kada ga je u 3. kolu svladao Nijemac Philipp Kohlschreiber. Za prekid toga niza Querrey u subotu mora osvojiti »samo« jedan set.


Zbog kiše igrat će se i u »srednju nedjelju«




Zbog brojnih kišnih prekida koji su uvelike poremetili raspored odigravanja mečeva na najvećem svjetskom teniskom turniru Wimbledonu ove godine organizatori su odlučili kako će se tek po četvrti put u povijesti igrati i u takozvanu »srednju nedjelju«.


Naime, nakon šest dana trajanja turnira još nisu kompletirani niti susreti 2. kola u pojedinačnoj konkurenciji, ostalo je za dovršiti jedan dvoboj u muškoj i tri u ženskoj konkurenciji, pa će Britanci i ove godine morati odstupiti od tradicije kao što se to već dogodilo 1991., 1997. i 2004.