Davis Cup

Dodig: Parovi su postali naš jaki adut; Krajan: Bliži smo polufinalu, ali još nije gotovo

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović



 Sretan sam zbog pobjede, a parovi su očito postali naš vrlo jaki adut i oslonac cijele reprezentacije, rekao je Ivan Dodig. na konferenciji za novinare u Varaždinu.


Hrvatska Davis cup vrsta povela je 2-1 protiv Kazahstana u četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa u Varaždinu nakon što je u subotu par Ivan Dodig – Nikola Mektić slavio nakon tri sata igre protiv Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova s 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2 te Hrvatsku samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale.Bila je to deveta uzastopna pobjeda hrvatskih parova u dvobojima Davis cupa, sedma u nizu u kojoj je sudjelovao Ivan Dodig, dok je Nikola Mektić i u svom trećem nastupu još bez poraza u paru. »Devet pobjeda u nizu nas petorice u parovima dokazuje da imamo širok raspon vrlo dobrih igrača u parovima, a tu je i Marin, ako bude trebalo. U Davis Cupu je vrlo važno imati jak par jer to daje sigurnost ostatku reprezentacije. Vjerujem da možemo do cilja, a to je trofej«, kazao je Dodig, dok je Mektić koji je pohvalio igru kazahstanskog para.»Nismo ih poznavali otprije, ali su nas iznenadili dobrom igrom. Izgubili smo prvi set, ali ne zato što smo mi igrali loše, već zato što su oni odigrali i servirali sjajno.No, kada smo podigli razinu naše igre tada nam ništa nisu mogli. Sretan sam što sam nakon 14 mjeseci vratio opet u reprezentaciju i stvarno uživam tu u Varaždinu«, kazao je Mektić.U nedjelju u 14 sati prvi će na teren Marin Čilić i Mihail ;Kukuškin, a potom sijedi okršaj Borne Ćorića i Dmitrija Popka.Pobjednik ovog dvoboja ide u polufinalu na boljega iz dvoboja SAD-Belgija u kojem Amerikanci vode s 2-0 . Hrvatska će, ako prođe, biti domaćin polufinalnog susreta.

Krajan: Bliži smo polufinalu, ali još nije gotovo


 Pobjedom u paru vrlo smo blizu polufinalu, ali još nije sve gotovo jer ovo je ipak Davis Cup, kazao je hrvatski izbornik Željko Krajan. Hrvatska Davis cup vrsta povela je 2-1 protiv Kazahstana u četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa u Varaždinu nakon što je u subotu par Ivan Dodig – Nikola Mektić slavio nakon tri sata igre protiv Timura Habibulina i Aleksandra Nedovjesova s 6-7 (2), 6-4, 6-4, 6-2 te Hrvatsku samo još jedna pobjeda dijeli od plasmana u polufinale. »Pratimo ostale rezultate, ali prvo trebamo završiti posao u Varaždinu. Znalo se u nedavnoj povijesti dogoditi i da ispustimo vodstvo od 2-1, nakon Španjolske ili u finalu 2016. protiv Argentine. Ipak, tamo smo gdje smo željeli biti«, kazao je Krajan, koji je istakao da igra u parovima postaje veliki oslonac za cijelu reprezentaciju.»Eto, imao čak devet pobjeda u nizu. Mene kao izbornika raduje činjenica da imamo petoricu-šestoricu vrhunskih igrača u parovima. iako, moram isto priznati i da kao izbornik najviše živaca gubim tijekom parova. Puno je lakše kada znate da ste jaki u paru, a i sve reprezentacije koje su u zadnje vrijeme osvajale Davis Cup imale su jake parove. Pobjede u paru su nas 2016. godine odveli u finale i držim da smo i sada na najboljem putu da to ponovimo«, zaključio je Krajan. Kazahstanski izbornik Dias Doskarajev smatra da su Habibulin i Nedovjesov propustili veliku priliku za pobjedu.»Počeli smo sjajno i u prvom setu smo bili bolji par, mada su s druge strane stajali igrači koji su vrlo visoko na ljestvici najboljih igrača u parovima. Nažalost, igra se na tri dobivena seta, a ne jedan. Imali smo puno prilika, nismo iskoristili nervozu protivnika zbog gubitka prvoga seta. Šteta, jer je ovo bila velika prilika za nas«, kazao je Doskarajev.U nedjelju u 14 sati na rasporedu zadnji dan dvoboja, prvi će na teren Marin Čilić i Mihail ;Kukuškin, a potom sijedi okršaj Borne Ćorića i Dmitrija Popka.Pobjednik ovog dvoboja ide u polufinalu na boljega iz dvoboja SAD-Belgija u kojem Amerikanci vode s 2-0 . Hrvatska će, ako prođe, biti domaćin polufinalnog susreta