Riješen nesporazum

Dobre vijesti za Davis Cup: Borna Ćorić se vraća u reprezentaciju

Hina

Borna Ćorić, Foto: REUTERS

Borna Ćorić, Foto: REUTERS

Dvoboj Kolumbije i Hrvatske za opstanak u Svjetskoj skupini na rasporedu je od 15. do 17. rujna, a Kolumbijci još nisu objavili ime grada gdje će se igrati



Nakon sastanka na kojem su sudjelovali predsjednik Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Franjo Luković, izbornik Željko Krajan i Borna Ćorić izglađeni su svi nesporazumi i mladi tenisač se vraća u reprezentaciju.


Ćorić je još početkom ovoga tjedan najavio mogućnost povratka u Davis Cup reprezentaciju, a sada je stigla i službena potvrda iz HTS-a.


»Izraženo je razumijevanje za Bornino nezadovoljstvo zbog izostavljanja iz ekipe u prošlogodišnjem finalu, ali i obostrana želja da u daljnjim nastupima naše reprezentacije Borna Ćorić da svoj doprinos, onako kako je to omogućilo dolazak do finala Davis Cupa u 2016. godini.




Očekujemo stoga da ćemo u rujanskom susretu s Kolumbijom osigurati ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa te dodatno ojačani iskustvima iz 2016., uz malo sportske sreće, već iduće godine ponovno aspirirati na osvajanje trofeja u tom natjecanju,« poručio je predsjednik HTS-a.


Ćorić je prije nekoliko dana najavio mogućnost povratka u nacionalnu vrstu kazavši kako bi volio igrati u hrvatskom dresu.


»Imamo još par nesuglasica koje moramo riješiti i dok su one tu ja ne mogu igrati. Mislim da stvar ide u pozitivnom smjeru i stvarno se nadam da će završiti pozitivno.


Igrao sam tri godine za reprezentaciju i stvarno se nadam da će završiti pozitivno, jer ja bih stvarno volio igrati«, kazao je tada Ćorić, ali nije želio govoriti o pozadini događanja tijekom finalnog dvoboja u Areni, kad ga je Željko Krajan izostavio iz nominirane četvrorice igrača i umjesto njega u posljednji tren ubacio Franka Škugora.


Dvoboj Kolumbije i Hrvatske za opstanak u Svjetskoj skupini na rasporedu je od 15. do 17. rujna, a Kolumbijci još nisu objavili ime grada gdje će se igrati.