Rolland Garros

Diego Schwartzmann porazio Bornu Ćorića

Hina

Diego Schwartzmann / Reuters

Diego Schwartzmann / Reuters

Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u šesnaestini finala Roland Garrosa od Argentinca Diega Schwartzmanna s 7-5, 6-3, 6-3 za dva sata i 34 minuta igre



PARIZ Hrvatski tenisač Borna Ćorić poražen je u šesnaestini finala Roland Garrosa od Argentinca Diega Schwartzmanna s 7-5, 6-3, 6-3 za dva sata i 34 minuta igre.


Ćorić je morao priznati poraz od Schwartzmanna, 12. tenisač svijeta, koji je u ovom dvoboju odigrao puno bolje i čvršće, iskoristivši sve Bornine pogreške.


Prvi set je bio vrlo izjednačen, bez »breaka« sve do 11. igre kada Argentinac koristi nesigurnost na Ćorićevu servisu.




Nakon gubitka prvog seta Ćorić nije pronalazio načina kako ugroziti Schwartzmanna, u drugom setu je dvaput gubio svoj servis, a u trećem je Argentinac poveo s 5-1, Ćorić nakratko došao do svoje prave igre i smanjio na 5-3, no kraj je uslijedio u sljedećem gemu.


Ćorić je na svoj servis dopustio čak 16 break-lopti, a šest ih nije uspio spasiti. Borna je u meču čak imao više winnera (37-32), ali je napravio čak 52 neprisiljene pogreške, točno upola manje nego Schwartzmann.


Bio je ovo njihov treći međusobni dvoboj i prvi Bornin poraz nakon što je Argentinca bez izgubljenoga seta svladao u Winstonu i Marakešu.