Od 6. do 8. ožujka 2015.

Davis Cup: Hrvatska gostuje u Srbiji; Čilić: Najteži mogući ždrijeb

Hina

Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srbijanskih tenisača



DUBAI/ZAGREB – Hrvatska Davis Cup reprezentacija će gostovati u Srbiji u dvoboju 1. kola Svjetske skupine, što će biti igran od 6. do 8. ožujka 2015. godine, odlučeno je ždrijebom koji je održan u Dubaiju.


 Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srbijanskih tenisača.


 Prvi put su se Hrvatska i Srbija sastali u četvrtfinalu Davis Cupa 2010. godine, kad je srbijanska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem slavila sa 4-1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni. Srbija je te godine osvojila naslov pobjednika Davis Cupa.




Pobjednici prvog kola plasirat će se u četvrtfinale koje je na rasporedu od 17. do 19. srpnja, dok će se poražene reprezentacije iz prvog kola od 18. do 20. rujna boriti za opstanak u Svjetskoj skupini. U istom su rujanskom terminu na programu i polufinalni mečevi, a finalni dvoboj će biti održan od 27. do 29. studenog sljedeće godine.


 Ovo je jedan od najtežih ždrijebova svakako, pogotovo što igramo u gostima. Ako Srbija bude kompletna, bit će to vrlo težak susret, kazao je nakon ždrijeba 1. kola Davis Cupa, koji je Hrvatskoj u ožujku sljedeće godine donio gostovanje u Srbiji, pobjednik US Opena Marin Čilić.


Hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji to će biti treće uzastopno gostovanje te sedmo u posljednjih osam dvoboja. Bit će to drugi dvoboj najboljih hrvatskih i srbijanskih tenisača.Čilić smatra da je Srbija vrlo težak protivnik, ali ne i neprolazan.

« U ovoj sezoni smo igrali s jednom od najmlađih ekipa u Davis Cupu uopće, tako da sam siguran da će za većinu u ekipi to biti ogromno iskustvo. Nadamo se da možemo pobijediti, ali to će ovisiti o dosta faktora. Ima još dosta vremena do tog susreta«, kazao je Čilić.


 Hrvatska i Srbija dosad su igrali jednom, u četvrtfinalu Davis Cupa 2010. godine. Tad je srbijanska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem slavila sa 4-1 u dvoboju odigranom u Splitu, u Spaladium Areni. Srbija je te godine osvojila naslov pobjednika Davis Cupa.


 »Ždrijeb je dobar ako ne bude igrao Novak Đoković. No, čak i ako zaigra, mislim da se svejedno možemo nadati ukupnoj pobjedi s obzirom na formu Marina Čilića. Pokazao je da može pobijediti i najbolje. Sigurno će biti teško, no ako u sastavu Srbije ne bude Đoković mislim da ćemo imati velike šanse za pobjedu«, izjavio je najmlađi hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić.


Izbornik sprske teniske reprezentacije Bogdan Obradović rekao je da je zadovoljan žrijebom u Dubaiju, a on smatra da je Srbija u prednosti.


»Igramo kod kuće, a zna se kakvu atmosferu imamo na domaćem terenu. Ove sezone nastupali smo bez trojice velika igrača – Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog, ali imamo mlade igrače koji su pokazali da su spremni da prave dobre rezultate«, rekao je Obradović, koji svjestan i snage Marina Čilića.


»On je ostvario veliki uspjeh. Marin je izuzetan igrač, ali Davis Kup je natjecanje u kome dosta zavisi od ozračja u momčadi i forme igrača, koja varira tijekom. Respektiramo hrvatski tim, ali mislim da imamo prednost, veće iskustvo i fond igrača«, zaključio je Obradović.


 Prođe li Srbiju, Hrvatska bi u četvrtfinalu Davis Cupa igrala protiv boljeg iz dvoboja Argentina – Brazil. U slučaju pobjede Argentine Hrvatska bi u četvrtfinalu bila domaćin, a u suprotnom bi hrvatski tenisači putovali u Brazil.


 Svjetska skupina, parovi 1. kola (6. – 8.3.2015.):


 Njemačka – Francuska (1)


 V. Britanija – SAD (7)


 Češka (3) – Australija


 Kazahstan – Italija (6)


 Argentina (5) – Brazil


 Srbija (4) – HRVATSKA


 Kanada (8) – Japan


 Belgija – Švicarska (2)