Roland Garros

Ćorić poražen od Aguta

Hina

Snimio M. MIJOŠEK

Snimio M. MIJOŠEK



Borna Ćorić je poražen u 3. kolu Grand Slam turnira Roland Garros od Španjolca Roberta Bautiste Aguta s 2-6, 3-6, 3-6, pa hrvatski tenis više nema predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji u Parizu.


Ćorić je izgubio po dva servisa u svakom od tri seta od Bautiste Aguta, koji je 16. tenisač svijeta i specijalist za zemljane terene koji je opravdao ulogu favorita u ovom dvoboju. Zagrepčanina su koštali loši počeci prvog i trećeg seta, dok je na početku  drugog seta došao do prednosti, koju je u nastavku olako prokockao. 


U prvom setu je Španjolac napravio “break” već u drugom gemu, a potvrdio ga je novim oduzimanjem servisa za konačnih 6-2. U drugom setu je Borna propustio veliku priliku za poravnanje, poveo je s 3-1, a onda je izgubio pet gemova zaredom. “Crna serija” je otišla i na sedam gemova u nizu, jer je Ćorić izgubio i prva dva gema u trećem setu, što iskusni Španjolac nije propustio dokraja seta, te je pobjedom ušao u 4. kolo gdje ga čeka bolji iz dvoboja prvog igrača svijeta Novaka Đokovića i Britanca Aljaža Bedenea. 




Bio je ovo treći međusobni dvoboj Ćorića i Bautiste, te treća pobjeda Španjolca, koji je lani slavio na zemlji Umaga i Hamburga. Bornina jedina pobjeda je ove godine u Chenaiju, na tvrdoj podlozi.