Na sto godina

Čilić pohranio reket s US Opena u Vremenski trezor

Hina

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je prošli tjedan osvojio Grand Slam turnira US Open, predao je danas vlastoručno potpisani teniski reket, s kojim je osvojio taj turnir, lopticu Wilson US Open te fotografiju s Grand Slam trofejem u Vremenski trezor Zagrebačke banke, na čuvanje idućih 100 godina



ZAGREB – Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je prošli tjedan osvojio Grand Slam turnira US Open, predao je danas vlastoručno potpisani teniski reket, s kojim je osvojio taj turnir, lopticu Wilson US Open te fotografiju s Grand Slam trofejem u Vremenski trezor Zagrebačke banke, na čuvanje idućih 100 godina.


Marin je tog prigodom izjavio kako mu je to izuzetno draga uspomena i da vjeruje da će jednoga dana kada se bude otvarao vremenski trezor, doći u ruke nekome od njegovih potomaka.Dodao je kako »cijeni inicijativu Zagrebačke banke da omogući spremanje uspomena te da reket s kojim je osvojio svoj prvi Grand Slam turnir, želi ostaviti svojim nasljednicima, ali i svima ostalima kao uspomenu«.

Zagrebačka banka iznimno je omogućila polaganje Čilićevog reketa u Vremenski trezor, iako je posljednji dan zaprimanja paketa bio 8. rujna, zbog njegovog velikog uspjeha i želje da ostavi sjećanje na veliku pobjedu.


»Ponosni smo na Marinov uspjeh i iznimno nam je drago što ćemo u našem Vremenskom trezoru čuvati uspomenu na taj veliki događaj«, rekla je direktorica Identieta i komuniciranja Zagrebačke banke Marina Dijaković.Svečano zatvaranje Vremenskog tretora bit će u srijedu, 24. rujna, kada će se pokrenuti timer koji će odbrojavati idućih 100 godina.Hrvatski tenisač Marin Čilić do pobjedničkog trofeja US Opena stigao je svladavši u finalu Japanca Keija Nishikorija sa 6-3, 6-3, 6-3 za sat i 54 minute, igrajući »najbolji tenis u životu«.Čilić se tako 9. rujna pobjedom u New Yorku pridružio svom treneru Goranu Ivaniševiću kao jedini hrvatski tenisač sa seniorskim pojedinačnim naslovom na Grand Slam turnirima. Naslov osvojen u Flushing Meadowsu 12. je po redu za 25-godišnjeg hrvatskog tenisača, ali i daleko najveći u karijeri. Hrvatska Davis Cup reprezentacija izborila je pobjedu jučer nad Nizozemskom u Amsterdamu i kvalificirala se u Svjetsku skupinu zahvaljujući pobjedi upravo Marina Čilića, koji je u petom, odlučujućem dvoboju svladao Thiema de Bakkera sa 6-7 (4), 6-4, 6-2, 7-5, i to samo šest dana nakon osvajanja US Opena.Obilježavajući 100 godina postojanja, Zagrebačka banka je pozvala građane da pohrane predmet u Vremenski trezor na čuvanje tijekom idućih 100 godina. Svi građani koji su predali predmet ili fotografiju krajem rujna 2014. godine dobit će certifikat kao potvrdu da je pohranjen u Vremenskom trezoru. Zagrebačka banka obvezuje se čuvati ono što su građani pohranili te 2114. uručiti predmet osobi koja posjeduje certifikat.Građani su od 17. travnja kada je Vremenski trezor otvoren u njega pohranili na tisuće osobnih predmeta i fotografija.U Vremenskom trezoru, među ostalima, se nalazi i bijeli šal »trenera svih trenera« Miroslava Ćire Blaževića, gornji dio trenirke najboljeg hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića iz 1992. i olimpijska medalju »kao podsjetnik na uspješne dane hrvatske košarke«, koje je predao njegov brat Aleksandar, poznata gumena obuća vukovarskog Borova – Borosana, Startas i Boromina i mnoge druge vrijedne uspomene.