Uspjeh mladog tenisača

Borna Ćorić u četvrtfinalu Umaga protiv Fogninija

Hina

Plasman je osvojio pobjedom nad Argentincem Horaciom Zeballosom 7-6 (4), 6-3



UMAG Mladi hrvatski tenisač, 17-godišnji Borna Ćorić, ostvario je uspjeh karijere plasiravši se u četvrtfinale ATP turnira u Umagu pobjedom nad Argentincem Horaciom Zeballosom 7-6 (4), 6-3.


Ćorić je u ponedjeljak ubilježio svoju prvu pobjedu na ATP Touru svladavši Francuza Edouarda Roger-Vasselina, a danas je u Umagu pobijedio Zeballosa, tenisača koji ga je prije godinu dana u Umagu porazio u prvom kolu nakon tri seta. Borna se osvetio na pravi način, igrao je vrlo hrabro cijeli meč i nijednom nije izgubio svoj servis. Prvi set je dobio u »tie-breaku«, a u drugom je kod 3-2 napravio jedini »break« uopće u meču. Kod 5-2 je na Argentinčev servis propustio dvije meč-lopte, no potom je uspješno servirao za meč i veliku pobjedu protiv 12 godina starijeg tenisača.


»On je igrao daleko lošije nego lani, a ja daleko bolje. Bio sam hrabar kada je bilo važno, iako me servis danas nije služio«, kazao je Borna nakon dvoboja.




Ćoriću je najveći rezultat u karijeri bila pobjeda protiv Poljaka Jerzyja Janowicza, tada 21. igrača svijeta, koju je ostvario u Varšavi u susretu Davis Cupa u travnju ove godine.


Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić igrat će u četvrtfinalu ATP turnira u Umagu protiv prvoga nositelja Talijan Fabia Fogninija koji je večeras pobijedio Španjolca Alberta Montanesa s 7-6(2), 6-0.


Hrvatski tenis će nakon dugo vremena imati čak dvojicu u četvrtfinalu Umaga jer je i Marin Čilić među osam naboljih i u petak ga čeka dvoboj protiv Čeha Rosola


Rezultati susreta 2. kola s ATP turnira u Umagu:


Teimuras Gabašvili (Rus) – Joao Sousa (Por/4) 3-6, 6-4, 6-2


Pablo Cuevas (Uru) – Andreas Seppi (Ita/6) 6-3, 6-1


BORNA ĆORIĆ (Hrv) – Horacio Zeballos (Arg) 7-6 (4), 6-3.


Fabio Fognini (Ita) – Albert Montanes (Špa) 7-6(2), 6-0