Turnir u Miamiju

Borna Ćorić poražen od Augera-Aliassimea i ostao bez polufinala

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS



MIAMI Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju nakon što je u četvrtfinalu bolji od njega sa 7-6(3), 6-2 bio Kanađanin Felixa Augera-Aliassimea.


U meču koji je trajao sat i 50 minuta, Ćorić je izgubio prvi set u tie breaku. U drugom setu, Kanađanin je bio bolji i hrvatskom je tenisaču uzeo servis dva puta. U cijelom meču Ćorić je servirao sedma aseva, a Auger-Aliassime osam, Kanađanin je bio bolji i na prvom i na drugom servisu od hrvatskog tenisača (73 posto i 61 posto naprama 64 posto i 42 posto). Auger-Aliassime je Ćoriću uzeo tri puta servis, jednom u prvom setu i dva puta u drugom, a hrvatski je tenisač Kanađaninu servis uzeo samo jednom.


Ćorićev suparnik 18-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime je prvi kvalifikant od 2007. godine koji je stigao do četvrtfinala u Miamiju. Protiv kanadskog tinejdžera, prvog tenisača rođenog u ovom tisućljeću (8.8.2000.) koji će se probiti u Top 50, Ćorić do sada nije imao priliku igrati.




Ćoriću se tako drugu godinu uzastopce probio u četvrtfinale turnira u Miamiju, a prošle godina ga je zaustavio Nijemac Alexander Zverev.