Do slavlja mogao i ranije

ATP Basel: Ćorić pobijedio 94. tenisača svijeta i izborio meč protiv Čilića

Hina

Reuters

Reuters



Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je 2. kolo ATP turnira u Baselu i meč protiv Marina Čilića nakon što je u dvoboju prvog kola pobijedio Švicarca Henrija Laaksonena 6-7 (8), 6-1, 6-3.


Ćorić je do pobjede protiv 94. tenisača svijeta došao nakon dva sata i 15 minuta igre, premda je mnogo ranije mogao do slavlja.Gotovo je nevjerojatno što je sve Ćorić propustio u prvom setu. Mladi hrvatski tenisač je imao 3-0 uz jedan break, a nakon što je set završio u trinaestoj igri imao je u ‘tie-breaku’ vodstvo 5-0, a potom i pet set lopti. Nažalost, niti to nije bilo dovoljno da osvoji prvi set.Ćorić je odlično ušao u meč. Načinio je rani ‘break’ i poveo 3-0. Međutim, Laaksonen je uzvratio s tri gema u nizu izjednačivši na 3-3. Do rezultata 5-5 oba su tenisača sigurno držala servis, a tada je Ćorić nizom pogrešaka poklonio svom suparniku gem. Srećom, 25-godišnji Laaksonen koji je rođen u Finskoj, ali je uzeo državljanstvo po ocu Švicarcu, je u idućoj igri vratio Borni ‘poklon’ i set je otišao u trinaestu igru. Kada je Ćorić u ‘tie-breaku’ poveo 5-0 i 6-2 uz dva ‘mini breaka’ činilo se kako je set dobiven. Međutim, Ćorić je propustio četiri set lopte i Laaksonen je izjednačio na 6-6. Kod 7-6 je Borna imao i petu set loptu, međutim i nju je propustio realizirati. Na koncu je Laaksonen slavio 10-8.Izgubljeni set i niz propuštenih prilika srećom, nisu slomili Ćorića. I u drugom setu je odigrao sjajno. Laaksonen je poveo 1-0 i imao dvije break lopte za 2-0, no, Ćorić se izvukao izjednačivši na 1-1, a potom sjajnom serijom uz tri oduzeta servisa dobio set rezultatom 6-1. Odlično je ušao i u treći, odlučujući set. Pri vodstvu 2-1 imao je čak sedam break lopti, ali niti jednu nije iskoristio. Novu priliku čekao je do osme igre. Ovoga puta bio je uspješan iskoristivši prvu loptu za obrat i vodstvo 5-3. Ćorić je potom mirno odservirao za set i pobjedu.Bio je to njihov treći međusobni susret i to treći ove godine, te prva pobjeda 20-godišnjeg hrvatskog tenisača. Prva dva je dobio Laaksonen, u Indian Wellsu, te u kvalifikacijama Šangaja.

U idućem kolu Ćorića očekuje dvoboj protiv najboljeg hrvatskog tenisača. Do sada su igrali četiri puta i sva četiri puta je slavio Čilić. Ove godine je bio bolji u Acapulcu i Rotterdamu, a prije toga u Cincinnatiju (2016) i Šangaju (2015).