Izvršni odbor HNS-a

Šuker: HNS radi normalno, a braća Mamić i Damir Vrbanović su nedužni

Hina

»Na sjednici je vladalo veliko jedinstvo Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema, a najvažniji zaključak je da su Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, te Zoran Mamić nevini dok se ne dokaže suprotno. Čekat ćemo sudski rasplet,« kazao je Šuker dodavši kako nema potrebe obavještavati UEFA-u o uhićenjima.



ZAGREB – Hrvatski nogometni savez radi normalno, a braća Mamić i Damir Vrbanović su nedužni dok se ne dokaže suprotno, poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a.


Šuker je na konferenciji za novinare na kojoj se već dugo nije vidjela takva gužva, poručio kako je na sjednici IO vladalo veliko jedinstvo, a donijeto je niz važnih zaključaka.»Na sjednici je vladalo veliko jedinstvo Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema, a najvažniji zaključak je da su Zdravko Mamić i Damir Vrbanović, te Zoran Mamić nevini dok se ne dokaže suprotno. Čekat ćemo sudski rasplet,« kazao je Šuker dodavši kako nema potrebe obavještavati UEFA-u o uhićenjima. Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na nedavne događaje iz Splita kao i činjenicu da policija još nije pronašla počinitelja koji je na travnjak poljudskog stadiona ucrtao kukasti križ.»Želim vjerovati da je sve slučajno, međutim kad trebamo prokazati Hrvatsku u europskim vodama tu smo prvi. Tko moće opravdati sve napisano o kladioničarskoj mafiji koja je bila predmet bochumskog suda 2009. Za mene je taj slučaj gotov. Ne znam kome je u interesu da se piše o predmetu koji je 2009. godine. Na zadnjem Izvršnom odboru UEFA-e sam dobio toliko pozdrava i podrške. Zar 35 glasova s posljednjeg UEFA-inog Kongresa ništa ne vrijedi?

Šuker je istaknuo kako hrvatski nogomet nije samo Prva liga i Zdravko Mamić.


»HNS je ogromna baza i HNS će uvijek pomagati svoju bazu, a ja sam ponosan na hrvatski nogomet i rast naših koeficijenata,« kazao je dodavši kako je HNS u posljednje četiri godine klubovima i Županijskim nogometnim savezima pomogao s više od 26 milijuna kuna, a prošlu godinu je HNS završio s više od 19 milijuna kuna plusa.Predsjednik HNS-a je dodao kako je trebao otputovati u Kanadu na finale svjetskog prvenstva nogometašica, ali je na koncu ipak odustao.»Da sam otišao na finale pisali bi da sam pobjegao,« rekao je predsjednik HNS-a.

Nakon završetka IO-a HNS je objavio priopćenje u kojem se navodi kako »HNS vjeruje u nedužnost visokih dužnosnika Saveza i trenera Dinama Zorana Mamića.«




»Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza zauzeo je sljedeći stav prema pokrenutom istražnom postupku koji tereti, između ostalih, prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića te izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića. Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom, kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića. Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu«, objavio je HNS nakon sjednice Izvršnog odbora.