Postignut dogovor

SPEKTAKL PRIJE RUSIJE Poznato gdje će i kada Hrvatska igrati s Brazilom

Marko Cvijanović

Reuters

Reuters

Kada su čelnici Hrvatskoga nogometnoga saveza krajem prošle godine dogovorili dvoboj protiv peterostrukih svjetskih prvaka, postojale su dvije opcije: Stamford bridge u Londonu ili Anfield u Liverpoolu



Dvojbi više nema: hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Brazila 3. lipnja u domu »Liverpoola« na čuvenom Anfieldu!


Kada su čelnici Hrvatskoga nogometnoga saveza krajem prošle godine dogovorili dvoboj protiv peterostrukih svjetskih prvaka, postojale su dvije opcije: Stamford bridge u Londonu ili Anfield u Liverpoolu.


Spektakularna utakmica na kraju će se ipak igrati u gradu »The Beatlesa«! Hrvatski će navijači, dakle, imati rijedak privilegij bodriti »kockaste« sa slavnog Kopa, najpoznatije nogometne tribine na svijetu. Nakon što su osamdesetih godina ukinuta stajaća mjesta slijedom niza tragedija na stadionu, Kop danas ima 12 tisuća sjedećih mjesta koja najčešće ne služe svrsi. »Liverpoolovi« navijači, naime, unatoč zabranama, još uvijek stojeći navijaju za sovj klub, nastojeći dočarati ambijent nekih starih vremena.




Što se same utakmice tiče, Neymar i društvo će testirati »kockaste« neposredno pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u četvrtom međusobnom susretu ovih dviju reprezentacija. Onaj posljednji dogodio se na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu, 12. lipnja 2014. godine »kockasti« su poraženi (1:3) u utakmici koju su obilježile sudačke pogreške Yuichija Nishimure na štetu hrvatske momčadi.


Prije toga, Hrvatska je minimalno poražena od Brazila (0:1) u prvom kolu skupine na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj u susretu odigranom 13. lipnja na olimpijskom stadionu u Berlinu. Godinu dana ranije, 17. kolovoza 2005., Brazil je gostovao u Hrvatskoj kao aktualni svjetski prvak protiv hrvatske reprezentacije koju je vodio Zlatko Kranjčar. Susret je na splitskom Poljudu okončan bez pobjednika (1:1), a odigran u okviru HNS-ove kampanje za dobijanje domaćinstva Europskoga prvenstva 2012. za koje se Hrvatska kandidirala zajedno s Mađarskom.