Legendarno ime

Zlatan Saračević novi trener PPD Zagreba, peti u godinu dana

Hina

Zlatko Saračević, Foto: Arhiva NL

Zlatko Saračević, Foto: Arhiva NL

Saračević koji je trenutno pomoćni trener u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji na predstavljanju u prostorijama kluba je izjavio kako zna što ga očekuje u klubu



Zlatan Saračević je u utorak predstavljen kao novi trener PPD Zagreba nakon što je klub obavio vijest o smjeni Kasima Kamenice koji je hrvatskog rukometnog prvaka vodio zadnjih šest mjeseci.


»Treneru Kamenici želimo zahvaliti na prikazanom trudu i maksimalnoj profesionalnosti u obavljanju jedne iznimno zahtjevne funkcije. On prihvatio se jednog složenog zadatka na samom kraju prošle sezone, nakon čega nas je proveo kroz pripremni ciklus i uveo u novu sezonu u kojoj, nažalost, rezultati, ali i izvedba nisu bili u skladu s očekivanjima uprave kluba«, izjavio je glavni menadžer kluba Božidar Jović.


Saračević koji je trenutno pomoćni trener u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji na predstavljanju u prostorijama kluba je izjavio kako zna što ga očekuje u klubu.




»Znam što me čeka, Zagreb je uvijek takav da se na svakoj utakmici traži najviše. Znam skoro sve igrače, neke od vremena kada sam bio trener, a neke kroz reprezentaciju«, rekao je Saračević.


PPD je u osam odigranih utakmica osvojio samo dva boda iz dva remija te upisao šest poraza i zadnji je u skupini. U četvrtak u 9. kolu EHF Lige prvaka igra Zagreb dočekuje Barcelonu.


Jović je predstavljajući Saračevića kao novog trenera rekao da su kroz današnji razgovor prije konferencije za novinare shvatili da ova momčad može i mora više, a to su igrači pokazali i u utakmici protiv Nantesa u subotu kada su skoro došli do boda.


»Slažem se da to mora izgledati bolje, ali nemamo puno vremena, u četvrtak nam dolazi Barcelona i to će biti izazov. U tu će utakmicu biti teško ući jer su igrači u subotu dobro odigrali, a na kraju izgubili«, rekao je Saračević.


Kamenica je klub preuzeo Zagreb u svibnju, a prije njega na klupi je manje od mjesec dana bio Slavko Goluža koji je u travnju naslijedio Silvija Ivandiju. Ivandija je u listopadu 2016. stigao umjesto Veselina Vujovića. Za Zagreb će Saračević biti peti trener u godinu dana.


Na konferenciji je bio i Igor Vori koji je izjavio da se on i njegovi suigrači neće predati na utakmici protiv Barcelone te da će se boriti svih 60 minuta i da u toj utakmici vide šansu za koju je siguran da će je znati iskoristiti.