Bivši Golužin pomoćnik

Željko Babić novi izbornik muške rukometne reprezentacije

Hina

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Iznenađen sam što se HRS odlučio za mene, kaže Babić



ZAGREB - Novim izbornikom hrvatske muške rukometne reprezentacije izabran je Željko Babić, aktualni trener bjeloruskog Meškova iz Bresta, te bivši pomoćnik donedavnog izbornika Slavka Goluže, a u njegovu će novom stručnom stožeru ulogu pomoćnog trenera imati bivši reprezentativac Petar Metličić, objavljeno je nakon sjednice Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) u petak.


UO HRS-a je odluku o Babićevom imenovanju donio jednoglasno, kao što je jednoglasno za novog izbornika ženske reprezentacije imenovao aktualnog trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena koji je ranije vršio i dužnost izbornika ženske juniorske reprezentacije.


Prvi zadatak pred novim izbornikom rukometaša je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, a prvi natjecateljski dvoboji bit će oni protiv Norveške 29. travnja u gostima, te uzvratni susret 3. svibnja u Varaždinu, a do kraja kvalifikacija odigrat će i utakmice protiv Nizozemske i Turske.




Izbornik Mrđen će sa ženskom rukometnom reprezentacijom pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Danskoj koje će se održati od 5. do 20. prosinca, a sredinom lipnja će snage odmjeriti s reprezentacijom Švedske.


Naš proslavljeni reprezentativac Ivano Balić u petak je potvrđen na mjesto koordinatora za muški rukomet, a tu je dužnost preuzeo od Zorana Gobca koji će ostati potpredsjednik HRS-a i nastavit će pratiti muški rukomet, te usuglašavati komunikaciju prema Upravnom odboru. Za sve druge stožere po drugim selekcijama čekat će se prijedlog novog koordinatora i izbornika cijelog stručnog tima.


Novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić, aktualni trener bjeloruskog Meškova iz Bresta, te bivši pomoćnik donedavnog izbornika Slavka Goluže, izjavio je kako je iznenađen imenovanjem na tu dužnost.


»Moram priznati da sam zbilja iznenađen što se Hrvatski rukometni savez odlučio za mene. To je velika čast i velika odgovornost. Nadam se da ću uspjeti ispuniti očekivanja hrvatske javnosti i pridonijeti još većoj kvaliteti reprezentacije«, izjavio je kratko Babić nakon imenovanja.