Na novoj prekretnici

Žele se što bolje prezentirati: Rukometašice “Zameta” danas otvaraju prvenstvo u Umagu

Denis Frančišković

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Rukometašice »Zameta« na novoj su prekretnici, nakon nekoliko ponajboljih sezona, večeras (19 sati) u Umagu s istoimenim domaćinom otvaraju novo ligaško poglavlje s poprilično nestabilnom klupskom situacijom. Klub je u potrazi za novim čelnim čovjekom i financijskom stabilizacijom, a okosnicu ekipe napustile su stožerne igračice (Mićijević, Gugić, Bunić, Šegota). Takvo okruženje stvara sužen manevarski prostor trenerici Adrijani Prosenjak.


– Ostali su dugovi prema igračicama i stara problematika. Zato curama svaka čast na trudu i dobroj atmosferi – konstatira trenerica Prosenjak. – Odradili smo sve planirano, a i vrijeme nas je poslužilo. Zadovoljni smo…


Riječanke su odigrale devet pripremnih utakmica, sudjelovale na Memorijalu Josipa Samardžije – Bepa, dvaput igrale protiv austrijskog »Atzgersdorfa«, igrale na trokut turniru u Puli…




– Turnir u Koprivnici nismo iskoristili sto posto, riječ je o kvalitetnijim ekipama, a i imale su dva tjedna više priprema. Sve u svemu, nedostaje nam jedna, dvije pripremne utakmice. Zato smo se više orijentirale na trening i igru na dva gola. Odlasci? Bili su i planirani, bez obzira na financijsku situaciju. Krećemo stvarati novu ekipu, ne skroz ispočetka, ali u novom smjeru. Deset je cura iz lanjske sezone, deset juniorki ’98. i ’99. godišta.


Vjerujem da će pokazati da su dobro radile. Imperativa nemamo, cilj je što bolji plasman i što veća minutaža mlađim igračicama – dodaje Prosenjak čija ekipa prvenstvo otvara večerašnjim sudarom s »Umagom« s one strane Učke. Riječ je o starom rivalu, ali ovoga puta, favoritu, tvrdi šefica struke.– To su uvijek bile utakmice za prestiž. No, »Umag« je ovaj put apsolutni favorit, iskusna ekipa koja je dugo na okupu. Tri godine sam na klupi »Zameta« i sada prvi put ne idemo u Umag kao favoriti. Teško je bilo što prognozirati, želimo se što bolje prezentirati i osigurati što mirniju poziciju. Velika želja postoji, a vidjet ćemo što će to u konačnici donijeti – zaključuje Prosenjak.