Prva liga rukometašica

Zamećanke u derbiju kola u Sesvetama doživjele težak poraz

Ivana Vaupotić

Foto D. Škormlj

Foto D. Škormlj



ZAGREB Nevjerojatno slaba igra u prvih dvadeset minuta utakmice 15. kola prvenstva koštalo je rukometašice »Zameta« teškog poraza na gostovanju u istočnom dijelu Zagreba. Hrvatski jezik prilično je bogat, ali čak je i u njemu teško pronaći riječi kojima bi se mogla dočarati nemoć Riječanki koje su u spomenutom razdoblju bile neprepoznatljive. Naravno, dio zasluga za to ide i na račun razigrane domaće ekipe.


Jedina usporedba mogla bi biti nedavna utakmica Europskog prvenstva za muškarce, između Hrvatske i Poljske, s tom razlikom da se crne rupa »Zameta« nije razvukla na cijelu utakmicu. No, i tih dvadeset minuta bilo je dovoljno za uvjerljiv poraz u srazu sa suparnicama predvođenim sjajno raspoloženom Valentinom Blažević.Već u startu se dalo naslutiti da su skoro sve igračice »Zameta« indisponirane. Odskakala je jedino Anamarija Gugić, čiji golovi su donekle držali priključak u prve četiri minute, kada je domaća ekipa imala podnošljivu prednost (4:2). Nakon toga počelo je curiti na sve strane. U prvih dvadeset minuta domaća vanjska linija bila prebrza za Riječanke kojima je u fazi napada lopta neobjašnjivo ispadala iz ruku, kao da je premazana margarinom.

Njihove greške dolazile su u nizovima, a suparnice su to neumoljivo kažnjavale lakim golovima iz kontri. Kako to obično biva u takvim situacijama, razbranila se i domaća golmanice Gabrijela Bešen. Štoviše, ona je u 18. minuti zabila i gol za nevjerojatnih dvanaest razlike (15:3).


Tada je, nakon tko zna kojeg jalovog napada »Zameta«, Aneta Benko pohitala u kontru po lijevoj strani, a Helena Šegota napustila je svoj šesterac, u želji da osujeti brzo dodavanje i izglednu realizaciju. Na njenu žalost, Gabrijela Bešen sve je pažljivo pratila i sa svog je gola lansirala loptu u nebranjenu mrežu.




Tek tada su Riječanke počele davati znakove života, ali bilo je prekasno za bilo kakvu promjenu. Za ilustraciju, nije na odmet spomenuti da je prije nešto manje od pet mjeseci »Zamet« u drugom kolu prvenstva iste suparnice pobijedio sa šest golova razlike (26:20). U subotu su, pak, riječke rukometašice primile dvadeset golova nakon samo 28. minuta igre.