Premijer liga rukometaša

Zamećanin Tin Lučin priželjkuje bodove protiv Rudara na Trsatu

Igor Duvnjak

Tin Lučin/Foto Arhiva NL

Tin Lučin/Foto Arhiva NL

To će sigurno biti tvrda, čvrsta, teška utakmica, kao što je bila u Labinu, ali mislim da smo mi kvalitetnija momčad. Tako se moramo i postaviti. To nam je bitna utakmica, važni bodovi... - kaže Lučin. Utakmica u Dvorani mladosti počinje u 17 sati.



RIJEKA Mlada i vrlo nadarena momčad rukometaša Zameta poslije duge stanke izlazi pred domaću publiku u jednom premijerligaškom ogledu ugošćujući na Trsatu susjede iz Rudan Labina. Stjegonoša ove momčadi, vrsni bek Tin Lučin se zaželio igre nakon što je iza sebe ozljedu koja ga je mučila u finišu jesenske sezone te nedavno preboljenu virozu. Zaigrao je u drugom poluvremenu u Dubravi postigavši čak osam golova.


– Dobro sam, nije to bilo ništa strašno – kaže riječki majstor u razigravanju ekipe i u pogađanju mreže o svom zdravstvenom stanju. – Imao sam gripu te nisam trenirao tjedan dana, ali oporavio sam se, hvala Bogu.


On i suigrači su u Dubravi s liderom ljestvice kao i na brojnim gostovanjima igrali vrlo uzbudljivu utakmicu plešući na tankoj niti između pobjede i poraza. Na koncu su, poslije brojnih izjednačenja, ostali praznih ruku.




– Dobro smo igrali. Možda smo primili malo previše golova, ali na koncu smo uspjeli stići domaćine, no nesretno smo primili gol u posljednjim sekundama. Ta je utakmica mogla otići i na našu stranu, riječ je bilo o malo peha, malo nesreće.


Zamećani su iza momčadi koje drže četiri prve pozicije koje vode u Ligu za prvaka, no ne odustaju od lova za konkurencijom.


– Mislimo li se popeti na te visoke pozicije, moramo dobiti sve do kraja. Ne treba se sada opterećivati s tako dugoročnim prognozama, moramo ići utakmicu po utakmicu, davati sto posto od sebe pa što bude.


Labinski gosti Zamećana zauzimaju baš tu toliko spominjanu četvrtu poziciju, odmiču za četiri boda Riječanima. U prvom dijelu prvenstva u Labinu su nakon uzbudljivog i izjednačenog nadmetanja osvojili bodove. Umjesto na Zametu, radi zauzetosti dvorane igra se na Trsatu.


– To će sigurno biti tvrda, čvrsta, teška utakmica, kao što je bila u Labinu, ali mislim da smo mi kvalitetnija momčad. Tako se moramo i postaviti. To nam je bitna utakmica, važni bodovi…


Utakmica u Dvorani mladosti počinje u 17 sati.