Lika za ostanak

Zamećani u petak u Rude idu po pobjedu

Igor Duvnjak



RIJEKA Rukometaši Zameta su u Varaždinu doživjeli poraz u još jednoj neizvjesnoj završnici, nakon što je na poluvremenu bilo neriješeno 11:11 domaćini su slavili 24:23 protiv Riječana koji nisu iskoristili tri sedmerca, nakon što u prošlom porazu od Rudan Labina nisu iskoristili čak pet sedmeraca. Mlada riječka momčad se tako pet kola prije kraja Lige za ostanak našla u neugodnom vrtlogu borbe za ostanak.


– Utakmica je nosila značajne bodove i Varaždinu i nama. Bila je to borba za svaki gol, tako je bilo do kraja, od prve do posljednje minute – kaže trener Zameta Nedeljko Lalić. – Nažalost, izgubili smo s golom razlike, ali smatram da smo ostavili bolji dojam nego Varaždin. Pritom treba istaknuti da smo igrali bez Mrakovčića, koji je već duže ozlijeđen, te Načinovića, koji je imao virozu. Uz to, Lučin je bio bolestan, ali je ipak uspio igrati.


U taboru Zamećana pritom ne žele javno komentirati suđenje, ali nisu bili zadovoljni nekim odlukama u vrlo neizvjesnoj utakmici. No, nemaju vremena za kuknjavu u proljeću koje im je sve toplije, gori im pod nogama u teškoj borbi za ostanak u Premijer ligi. Imaju 16 bodova, samo jedan više od dva pretposljednja kluba, Rudan Labina i Varaždina. U petak gostuju u Rudama kod Rudara, koji je uvjerljivo posljednji sa samo devet bodova.




– Sada smo u vrlo teškoj situaciji. Nama je neophodno da u ovih preostalih pet kola dobijemo dvije utakmice kod kuće, protiv Sesveta i Varaždin, te da osvojimo dva boda u gostima. Mislim da ćemo ta dva boda imati već u petak protiv Rudara.


Zamećani su se bili zahuktali s tri pobjede u nizu, ali su doživjeli dva poraza zaredom, sada moraju snaći snage i samopouzdanja da bi prekinuli negativan lanac.


– Taj naš cilj je ostvariv, relativno otvoren put da dođemo do pobjede imali smo i u subotu u Varaždinu. Nema tu previše razmišljanja, svaka utakmica i svaki bod su odlučujući. Tako se treba postaviti. Imali smo i pehova s ozljedama i bolešću, nadam se da ćemo se uspjeti konsolidirati tijekom tjedna. Idemo na pobjedu, u Rude jednostavno moramo ići po bodove, nema tu previše kalkulacija.