Zamećani u Poreču

Zamećani u Velom Joži traže bodove vrijedne Lige za prvaka

Igor Duvnjak

Veron Načinović/Foto Arhiva NL

Veron Načinović/Foto Arhiva NL

Atmosfera među dečkima u svlačionici je stvarno super. To je možda jedna od naših prednosti u odnosu na druge ekipe - kaže Veron Načinović



RIJEKA Razigrani rukometaši Zameta, koji su u nekoliko kola nastavka sezone Premijer lige uhvatili priključak s konkurentima u utrci za Ligu za prvaka, večeras u susjedskom derbiju gostuju kod drugoplasiranog Poreča (Veli Jože, 19 sati). Riječani su u gustom klupku milimetarski izjednačene konkurencije u kojoj pet konkurenata za tu željenu četvrtu poziciju, koju trenutno tri kola do kraja redovnog natjecanja zauzimaju baš oni, dijeli samo jedan jedini bod.


– Liga je zanimljiva, samo jedan bod je raspon od četvrtoga do osmoplasiranoga – kontatira Veron Načinović, na crti, u obrani i u napadu jedna od uzdanica riječkog sastava. – Puno klubova je u toj borbi za Ligu za prvaka.


Načinovića i suigrače je krenula karta, u proteklih devet nastupa su ostvarili šest pobjeda, a pritom prikazuju dopadljivu igru.




– Igramo dobro i mislim da imamo dobru ekipu. Žao mi je što je iza nas ostalo nekoliko propuštenih prilika, što smo izgubili bodove koje smo trebali uzeti, ali tako je ispalo. Pred nama su još ove tri utakmice kako bismo vidjeli gdje smo.


Uspjesi u proteklim nastupima su generator dobrog raspoloženja u momčadi trenera Nedeljka Lalića.


– Atmosfera među dečkima u svlačionici je stvarno super. To je možda jedna od naših prednosti u odnosu na druge ekipe.


Zamećani su dostigli konkurente u proteklih nekoliko utakmica i podigli si razinu samopouzdanja i optimizma. U Poreču za eventualni uspjeh moraju odigrati na najvišoj razini, kako u napadu, tako u obrani koja je djelovala impozatno u pobjedama nad Rudan Labinom i Spačvom.


– Idemo utakmicu po utakmicu. Prvi je na redu Poreč, koji je dobra ekipa, imaju čvrstu obranu, pogotovo doma. Mi ćemo pak dati sve od sebe. Nadam se bodovima – kaže Veron Načinović.