Liga za ostanak rukometaša

Zamećani na gostovanju u Varaždinu traže bodove spasa

Igor Duvnjak

Marin Sorić (Zamet)/Foto Arhiva NL

Marin Sorić (Zamet)/Foto Arhiva NL

 Moramo pobijediti mislimo li ostati u Premijer ligi. Potrebno nam je još šest bodova, recimo da nam je to dovoljno za ostanak. Najbolje je to riješiti što prije. Treba pobijediti u dvije domaće utakmice i jednoj na gostovanju. Nadam se da ćemo krenuti već sada, da možemo pobijediti Varaždin – kaže vratar Riječana Marin Sorić.



RIJEKA Rukometaši Zameta u nastavku Lige za ostanak u subotu (19 sati) gostuju u Varaždinu gdje momčad trenera Nedeljka Lalića mora vaditi kestenje iz vatre. Zamećani, koji su si iznenada zakomplicirali život domaćim porazom od Rudan Labina u kojem je publika svjedočila totalnom podbačaju riječkih rukometaša, odjednom moraju itekako brinuti o ostanku u Premijer ligi. Već se činilo da su nadomak cilja poslije tri uzastopne pobjede, ali su se blijedim izdanjem s labinskim gostima vratili u podnožje brijega te ih uoči subotnjega petoga kola iznova čeka mukotrpan i neizvjestan uspon ka vrhu. U društvu su u kojem su konkurenti jedni drugima »do uha«, imaju 16 bodova kao i Sesvete, Rudan Labin i Gorica zaostaju za samo bod, Varaždin za tri, a jedini je koji još u Ligi za ostanak nije doživio poraz. Zamećanima je potreban kopernikanski obrat u odnosu na prošli nastup da bi apsolvirali gostovanje kod domaćina koji ih čeka nabijen optimizmom i samopouzdanjem.


– Moramo pobijediti mislimo li ostati u Premijer ligi. Potrebno nam je još šest bodova, recimo da nam je to dovoljno za ostanak. Najbolje je to riješiti što prije. Treba pobijediti u dvije domaće utakmice i jednoj na gostovanju. Nadam se da ćemo krenuti već sada, da možemo pobijediti Varaždin – kaže vratar Riječana Marin Sorić. – Prošli tjedan su mnogi naši igrači bili po reprezentacijama mlađih uzrasta, nismo bili na okupu. Ovoga tjedna smo, međutim, dobro radili, odradili smo i taktiku. Trebali bismo, naravno, odigrati puno bolje nego na domaćem terenu s Rudan Labinom. Moramo biti puno bolji u obrani, ne bismo smjeli dozvoliti primanje lakih golova, kao što je to bilo protiv njih. Primarna nam je obrana, odradimo li dobro defanzivne zadaće, bit će dobro jer u napadu nikada nismo imali prevelikih problema. Jasno da se moramo boriti i truditi se, a u napadu moramo odigrati pametno, prikazati ono što smo zamislili. Moramo nam je sve od sebe pa što bude. Nadam se da će suđenje biti pošteno. Neupitno je da imamo veću kvalitetu od domaćina, samo to moramo pokazati. Moramo biti pravi i osvojiti bodove.