Premijer liga rukometaša

Zamećani kod “davljenika” Bjelovara traže nastavak pobjedničkog niza

Igor Duvnjak

Patrik Martinović (Zamet)/Foto Arhiva NL

Patrik Martinović (Zamet)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Rukometaši Zameta su se razigrali, rastrčana mlada momčad trenera Valtera Matoševića je uhvatila pravu brzinu u pravo vrijeme prije ulaska u ciljnu ravninu, dva kola prije konca natjecanja premijerligaša, uoči večerašnjeg bjelovarskog nastupa ima tri uzastopne pobjede.


– Naravno da je raspoloženje u ekipi odlično – kaže ljevoruki majstor Zamećana, mladi Patrik Martinović, desni bek, jedno od lijepih obećanja riječkog rukometa. – Dobili smo još više samopouzdanja, to je ključno uoči utakmice u kojoj nam treba pobjeda.


Mladi Zamećani su si »prostrli tepih« u hvatanju zaleta ka Ligi za prvaka pobjedama od kojih posebnu težinu imaju umaški trijumf te veliki preokret s liderom Goricom.




– Presudilo je to što smo imali vjeru u sebe. Imali smo malo i sreće, koje naravno treba imati uvijek, ali najbitnije je to što smo igrali kako znamo. Sada samo treba održati tu odličnu formu.


Zamećani su u Umagu razbili tabu gostujućeg terena, a sada ih očekuje gostovanje u gradu davno dičio titulom europskog prvaka.


– Gostujući teren nikada i nije bio tabu. U gostima je ustvari lakše igrati, igra se bez pritiska, nema imperativa da se mora pobijediti. Uglavnom nam je u tim utakmicama nedostajalo ono malo za pobjedu. U ovoj prošloj utakmici u Umagu smo skroz išli »na glavu«, rekli smo si da moramo uspjeti kao što ćemo to napraviti sada u Bjelovaru.