Premijer liga

Zamećani bolji od Gorice: Bura pomela goste

Igor Duvnjak

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Zamet – Gorica 29:24 (15:13). Vratari Lučin i Sorić, kolektivni rad ostalih igrača i raspoloženi napadači torpedirali su goste za novi trijumf Zameta



Utakmica 10. kola Premijerlige rukometaša: Zamet – Gorica 29:24 (15:13). Dvorana na Zametu. Gledatelja: 118. Suci: Gubica (Višnjevac) i Milošević (Osijek).


ZAMET: Vučko 5 (2), Jeličić, A. Dunato, Majić 6, Martinović 4, A. Katić, D. Dunato, Kružić 5, Sorić, Načinović, Starčević 3, Lučin, I. Katić, Golik 6.GORICA: Lončar, Ceković 3, Vladušić 1, Ljaljek 4 (2), Matić 5, Pušić, Nedić, Zrinušić, Dijanić, Čavar 6 (3), Sladoljev, Žarković 4, Goršeta, Barišić 1.Isključenja: Zamet 2, Gorica 6 minuta. Sedmerci: Zamet 3 (2), Gorica 7 (5).

Rukometaši »Zameta« izlaze iz krize, nakon »Karlovca« potopili su »Goricu« (29:24), proslavivši pobjedu pjesmom i plesom na terenu i pjesmom u svlačionici. Poput bure su pomeli suparnike prolazivši kroz uspone i padove. Sastav trenera Igora Marijanovića je protiv kvalitetnih gostiju u nastavku zaigrao čvršće u obrani uz pomoć vratara Lučina i Sorića te kolektivni rad ostalih igrača dok je napad torpedirao goste za novi domaći pun pogodak.


»Daskin« tretman


Poslije prve obrane Marina Sorića »Zamet« je u 4. minuti prvi put izborio prednost od dva gola, za 3:1 je poentirao Matija Golik, oporavljen za utakmicu u posljednji čas cjelotjednim tretmanom fizioterapeuta Dragana Marijanovića »Daske«. Riječani su se branili »plotom«, obranom »6-0« u sredini sa visokim tandemom Ivanom Majićem i Veronom Načinovićem. Iz te obrane su u 7. minuti došli do opipljivijeg vodstva 5:1 pri čemu je iskusnik Damir Vučko poentirao već tri puta pa je gostujuća klupa vrlo rano morala pozvati time-out.




Poslije nove atraktivne obrane Sorića, mladi Matijas Starčević je matirao gostujuću zonu »6-0« za teniskih 6:1. Stigle su tada tehničke greške domaćina te obrane Sladoljeva pa je »Gorica« ostvarila niz od čak četiri gola sasvim se primaknuvši na samo 6:5 u 15. minuti. Tek tada je Majić prekinuo post Zamećana u napadu, ali Goričani su im svejedno ostali za petama. Bodreni s tribina domaćini su ipak našli rješenje za novo odvajanje, Patrik Martinović je pogodio za 9:6 u 19. minuti. Obrane su postajale propusnije, a rezultat se kretao unutar dva, tri gola razlike dok se poluvrijeme sve više približavalo. U preostalim minutama do odlaska na odmor Goričani su opet razmak sveli na minimum, Ljaljak je strijelac za 13:12 u 28. minuti, a kod 14:12 Fran Lučin je obranio sedmerac Davoru Čavaru te je njegova momčad ipak otišla u svlačionicu vodstvom 15:13.


Košarkaški presing


Lučin je počeo među vratnicama i u nastavku, a kada se njegova ekipa malo konsolidirala u obrani, Majić joj je donio vodstvo 18:14 u 35. minuti. Navijači domaćih su uskoro pozdravili uspješnu obranu »Zameta« i potonji Starčevićev pogodak za vraćanje razmaka s početka utakmice, gol za 20:15. Uslijedili su neki zametski promašaji, s vremenom i kažnjeni te je Vladušić u 47. minuti primaknuo svoju momčad na 21:18. Odgovorili su mu, međutim, strelovito Golik i Martinović te je 13 minuta do kraja bilo vrlo obećavajućih 23:18 za domaćine bodrene s tribina. Koncentracija čvrstih Goričana u napadu je popuštala nasuprot borbenoj riječkoj obrani koja je približavanjem finiša ljubomorno čuvala vodstvo, u 54. minuti je bilo 25:21. Gosti su nalijepili »flaster« neuništivom Goliku, ali je povratnik u igru Sorić u 55. minuti kod 26:22 obranio zicer, a U preostalim minutama do kraja on i suigrači su kapital pretvorili u pobjedu odoljevši pravom košarkaškom presingu Goričana, u ovom slučaju uzaludnom.