Kauboje čeka teških 60 minuta

Vori: Poljska je neugodan protivnik, te priče da su spori ne drže vodu

Hina

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Četvrtfinalni susret protiv Poljske na rasporedu je u srijedu u 16.30 sati po hrvatskom vremenu



Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Igor Vori izjavio je da je Poljska neugodan protivnik koji taktički igra vrlo zrelo te da “kauboje” čeka 60 minuta teške borbe u četvrtfinalu SP-a.


“Poljska je vrlo neugodan protivnik s odličnom 6-0 obranom i sjajnim golmanom Szmalom. Te priče kako su oni spori, ne drže vodu, jer oni taktički igraju vrlo zrelo, što su i pokazali u osmini finala protiv Šveđana. Imaju strašne šutere, Bieleckog i Michala Jureckog, odlične pivote, neugodnog Bartosza Jureckog, te Syprzaka koji je visok 208 cm. Mislim da nas čeka 60 minuta teške borbe, ali tako je bilo svaki puta protiv Poljaka”, rekao je je u utorak Vori.


Iako hrvatski rukometaši imaju odličan omjer protiv Poljske na velikim natjecanjima, krilo Manuel Štrlek naglasio je da će morati odigrati najbolju utakmicu na ovom prvenstvu da bi pobijedili Poljake.




“Poljaci su najranije počeli s pripremama i sigurno žele biti u borbi za medalju. Imaju jako dobru i visoku obranu, a na ovom prvenstvu pokazali su odličan rukomet. Nema puno tajni, zna se što krasi njih, a što nas. Bit će to neizvjesna utakmica, a mi ćemo pokušati dobrom obranom doći do što više laganih golova. Morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu da bi pobijedili Poljake”, kazao je Štrlek.


Četvrtfinalni susret protiv Poljske na rasporedu je u srijedu u 16.30 sati po hrvatskom vremenu.