Rukomet

Veliki umaški bod: Zamećani remizirali u Umagu u Ligi za ostanak

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



UMAG Utakmica 7. kola Lige za ostanak rukometaša Umag – Zamet 31:31 (16:14). Dvorana u Umagu. Gledatelja 150. Suci Emenović, Mikić (Štivica)


UMAG: Matijević, Buvinić, Gorenac, Bura, Horozović, Valković 4, Severec 6, Matanović 3, Milinković, Beliga 3, Krupić, Slavić, Sinčić 2 (2), Maršan 6, Koler.


ZAMET: Vučko 6, Jeličić, M. Mozetić, Grgurević, Martinović 4, Njegovan 2, Kružić, Sorić, Načinović 6, Tomljanović, Starčević 6, J. Mozetić, Majić 3 (1), Dunato, Golik 3, Wang.




Isključenja: Umag 8, Zamet 6 minuta. Sedmerci: Umag 4 (2), Zamet 2 (1).


Rukometaši »Zameta« su otišli iz Umaga s velikim bodom s kojim su načinili značajan korak prema ostanku u ligi, vrlo vjerojatno i odlučujući. Budući da je »Gorica« na svom terenu očekivano visoko nadmašila pretposljednjeg »Karlovca« razlika između ekipe trenera Riječana Drage Žiljaka i pretposljednjih Karlovčana se povećala na pet bodova tri kola prije kraja, a osim toga u tom posljednjem kolu »Karlovac« dolazi u goste »Zametu«. U Umagu se je inače događala prava kiša golova nakon koje su gosti zadovoljni jer su uspjeli anulirati zaostatak na poluvremenu kada je vodeća momčad ove Lige za ostanak vodila 16:14. U nastavku su mladi talenti, nepogrešivi Veron Načinović sa crte, ubojiti vanjski pucač Matija Starčević, iskusnik sa lijevog krila Damir Vučko i suiugrači dostigli zaostatak i na koncu su u uzbudoljivom finišu podijelili plijen.


Domaćin je mnogo bolje otvorio utakmicu, nakon 16 minuta je Maršan pogodio zametsku mrežu za 9:6, a nakon par minuta Sinčić je opasno zaprijetio gostima porazom, pogodio je za 11:6. Gosti su do odmora počeli malo popravljati rezultat, Njegovan je prvo smanjio na 12.10, Starčević na 16:15 u 30. minuti. Isti igrač je gostima u nastavku donio i izjednačenje – 20:20 u 41. minuti. U istoj minuti Ivan Majić je strijelac za prvo riječko vodstvo 21:20. U preostalom vremenu do kraja utakmice viđeno je vrlo izjednačeno nadmetanje u kojem su gosti često bili za korak ispred Umažana. Oni su se ipak spasili poraza golom Belige u posljednjoj minuti za konačnih 31:31.