Spajanje klubova

Valter Matošević novi je trener Mornar Crikvenice

Igor Duvnjak

Foto: Denis Lovrović

Foto: Denis Lovrović

Naravno da želim pomoći, ovo će mi biti sportsko zadovoljstvo i jedan novi izazov – kaže Matošević



RIJEKA U crikveničkom rukometu jednim su potezom pronašli dva rješenja, spojili su »Mornar« i »Crikvenicu« u jedan klub, a onda su, prema najavama od prije nekoliko dana, za trenera doveli zvučno pojačanje u liku Valtera Matoševića. Predsjednik kluba, koji će iduće sezone igrati u Drugoj ligi, bit će dosadašnji čelnik »Crikvenice« Goran Božić, za dopredsjednika i sportskoga direktora kluba izabran je Dražen Manestar, dok predsjedništvo čine Robert Hrelja, Senko Smoljan i Dario Butković.


»Crikvenica« pamti dane igranja u elitnom razredu nakon čega se počela spuštati stepenicu po stepenicu, da bi prošle sezone ispala iz Prve lige.


– Prilikom dogovaranja oko spajanja »Crikvenice« i »Mornara« u razgovoru s Draženom Manestrom tamošnji vodeći ljudi zamolili su me za preuzimanje trenerske uloge – kaže Valter Matošević, najtrofejniji riječki sportaš, koji je prošle sezone u tandemu s Marinom Miškovićem uspješno vodio »Zamet« u kvalifikacijama Kupa EHF-a.– Ostajem tako aktivan u svom voljenom sportu, a naravno da želim pomoći rukometu u crikveničkom kraju. Prihvatio sam poziv »Crikvenice« i »Mornara«, ovo će mi biti sportsko zadovoljstvo i jedan novi izazov. Osim toga, najvjerojatnije ću trenirati vratare »Zameta«, još se čeka dogovor.