Razočaranje u klubu

Valter Matošević nakon ispadanja iz Kupa: “Prvenstvo nije samo na Zametu, pojedinci biraju utakmice”

Igor Duvnjak

Valter Matošević/Foto D. ŠKOMRLJ

Valter Matošević/Foto D. ŠKOMRLJ

Naglasio bih više da je tu riječ o odnosu prema sportu. Jer da smo odigrali pola od onoga što smo odigrali u utakmicama kod kuće, mi bismo lako dobili utakmicu - kaže trener Zamećana



RIJEKA Brojne Riječanke i Riječani su proteklih dana dolazili doma pokisli obilnom kišom, nošenom naletima juga, rukometaši Zameta su se vratili iz Pule kao pokisli nakon što su neočekivano ispali u prvoj fazi Kupa od drugoligaša Arene. U dvorani koja nosi ime jednog od najvećih, ako ne i najvećeg hrvatskog sportaša, boksača Mate Parlova Zamećani su držali gard samo jednim tijekom utakmice, nedovoljno da bi izbjegli poraz kojim su šokirali ovdašnju rukometnu javnost koja se u stilu Mladena Delića mogla samo ponavljati ono njegovo »ljudi moji, da li je to moguće«, razočarali su »team menagera« Borisa Konjuha i svih u klubu.


– Podcijenili smo domaćine, Arena je više željela pobjedu. Igrali su sa srcem, za razliku od nas. Imali smo prednost 11:7, oni su nam došli na 11:10, što se ne smije dogoditi. Onda smo opet poveli sa četiri gola razlike i sve smo mislili lako ćemo – odvrtio je film utakmice s neočekivanim raspletom trener Zamećana Valter Matoševića. – Bilo je nerezonskih šuteva, Arena se digla borbenošću. Razbranio se golman Arene i skinuo nam jedno tri kontre i jedno četiri, pet zicera te sedmerac. I jednostavno je došlo do toga da su suparnici poveli sa dva gola razlike.


Riječ je tu o tehničkim stvarima, no one u ovom slučaju padaju u vodu, s obzirom na razliku u kvaliteti, Zamećani su jednostavno trebali dobiti utakmicu i točka. Ovako su se samo poigrali s ugledom kluba čiji su dres nosile svjetske veličine, osvajači najsjajnijih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama poput Matoševića, najtrofejnijeg riječkog sportaša, Alvara Načinovića, Mirze Džombe, Renata Sulića, Valnera Frankovića… U ovakvom odnosu snaga između pulske i riječke momčadi kvaka je prije u odnosu prema igri nego u tehničko-taktičkim detaljima.




– Naglasio bih više da je tu riječ o odnosu prema sportu. Jer da smo odigrali pola od onoga što smo odigrali u utakmicama kod kuće, mi bismo lako dobili utakmicu uz dužno poštovanje Areni koja je stvarno zaslužila ovu pobjedu. Jednostavno, moramo prelomiti to u sebi da moramo odigrati i u gostima, da se prvenstvo ne sastoji samo od domaćih utakmica. Prvenstvo nije samo na Zametu, nego diljem Hrvatske. To moramo razlučiti, u utakmice vani moramo ulaziti kao i u one kod kuće.


Zamećani su kod kuće lavovi, ali su na gostovanja manji od makova zrne. Praznih ruku su došli iz Vinkovaca, Varaždina i Dubrovnika, a sol na ranu je ovaj šokantni pulski poraz.


– Stekao sam dojam da pojedini igrači biraju utakmice što mi je jako žalosno jer ovo je sport, suparnik te cijeni koliko mu ti dozvoliš. Moramo promijeniti odnos prema igri i taj odnos u gostima. Ali, vjerujem da ćemo i vani pokazati zube i da će se to jednog dana u jednoj utakmici prelomiti. Vjerujem u igrače i u to da je ovo bio jedan loš dan – zaključio je Valter Matošević.